În contextul în care unele voci îi critică în aceste zile pe poliţişti, în contextul violenţelor dintre clanurile de interlopi, deputatul PNL Adriana Săftoiu povesteşte o întâmplare şocantă.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Săftoiu descrie cazul unei tinere poliţiste care a hotărât să se dedice destructurării reţelelor de trafic de minore. Şocant este faptul că, exact în ziua în care i-a oferit pe tavă pe capii reţelei, a primit ameninţări extrem de explicite: o coroană funerară pe maşină şi un mesaj în care scria “Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău.”

Adriana Săftoiu subliniază că foarte puţine persoane ştiau că tânăra poliţistă lucrează sub acoperire şi la fel de puţine ştiau unde locuieşte: “Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi”.

Mesajul integral postat de Adriana Săftoiu pe pagina sa de Facebook

“Polițistă, tânără, infiltrată intr-o retea de trafic de persoane. A absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (păstrez anonimatul din motive lesne de înțeles). Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotârătă să se dedice destructurării traficului de minore. Infiltrată între traficanţi, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra.

Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină – o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău.

Doar câteva persoane știau că e infitrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi totusi, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi. Am ascultat și am tăcut. Dar las aici încă o mărturie despre ceea ce nu vrem să vedem.”