În urma pandemiei de coronavirus, mii de interlopi s-au reîntors în țară, iar autoritățile sunt în alertă. Orașele sunt terorizate, iar jafurile se țin în lanț.

Vlad Marinov, cel care îi coordonează pe cei care dau spargeri în Ploieşti şi-a extins „teritoriul” inclusiv spre Capitală, iar Poliția Română îl caută.

Mai exact, acesta este foarte bine cunoscut drept şeful cămătarilor din Prahova, dar şi din Marea Britanie. El îi coordonează pe interlopii reveniţi în România după criza Covid, care au revenit în ţară cu miile.

Vlad Marinov îi determină pe „bombardieri” să dea atacul la anumite adrese. Chiar autorităţile statului îi cere fiecărui cetăţean care îl vede pe acest personaj să sune la 112 sau la IPJ Prahova.

În acelaşi timp, clanurile și-au împărțit cartierele din Capitală. Ca mesajul să fie înțeles și de rivalii care ar îndrăzni să se mute pe teritoriile stăpânite de ei, i-au amenințat cu pistoale și cuțite. Ba mai mult, le-au dat chiar și un ultimatul: cei care dețin proprietăți în cartierele din nordul Bucureștiului au termen să vândă urgent și să plece.

„Am ajuns într-un punct critic. Este pentru prima oară după foarte mulţi ani când autorităţile cer sprijinul mass-media şi al populaţiei pentru prinderea unui lider al interlopilor”, a spus Victor Ciutacu, la România TV.

Cătălin Predoiu vrea o Românie fără interlopi

Joi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susținea că în opinia sa România va ajunge la un moment dat o ţară fără interlopi şi trafic de persoane, prin cooperarea instituţiilor interne şi internaţionale cu atribuţii în acest domeniu.

„S-a terminat. Ceea ce a început de câteva luni de zile va continua până la stârpirea completă a acestui fenomen. Ştiu că pare iluzoriu, dar, da, eu cred că la un moment dat România va fi o ţară liberă de interlopi, o ţară liberă de trafic de persoane, o ţară liberă de trafic de minori, de abuzuri sexuale şi de toate aceste grozăvii. (…) Am lucrat în ultimele luni şi voi lucra în continuare, împreună colegii de la Ministerul Public, de la Ministerul de Interne, colegi din străinătate – avem alături de noi Ambasada SUA, care aduce expertiză în acest domeniu, avem colegii din Uniunea Europeană.

Toată lumea vrea să ajute România să scape de acest flagel şi să se ajute pe ei, pentru că e vorba de un flagel global, de un flagel care face victime peste tot”, spunea Cătălin Predoiu în cadrul unei emisiuni la Realitatea Plus.

Totodată, acesta mai preciza că este inadmisibil ca în secolul XXI, după atâţia ani de la aderarea la Uniunea Europeană, după atingerea unui anumit grad de civilizaţie, să mai fie toleraţi indivizi care nu au nimic mai bun de făcut decât să distrugă vieţi şi destine.

„Deja sunt lucruri în mişcare. (…) Se va intra cu buldozerul, cu lama, până la rasul solului. În câţiva ani în România nu trebuie să mai vorbim de copii care sunt abuzaţi, de femei care sunt abuzate, de sclavi”, a mai spus  Cătălin Predoiu.