Poliţia Română a venit cu un nou mesaj pe Facebook adresat şoferilor, ce are legătură cu uzura anvelopelor şi cu siguranţa la volan.

Singura asemănare între o anvelopă slick şi una „mâncată” la maximum este că ambele sunt periculoase în utilizarea pe drumurile publice, atrag atenţia poliţiştii.

Oamenii legii atrag atenţia că anvelopele uzate nu mai sunt bune de folosit pe maşini, cel mult „suport pentru pământul de flori din curtea de la țară sau un leagăn”. De aceea, le recomandă tuturor şoferilor să-şi schimbe anvelopele atunci când devin prea uzate pentru a mai permite rularea în siguranţă.

Mesajul Poliţiei Române

„Care este singura asemănare între o anvelopă slick și una pentru utilizare zilnică, „mâncată” la maximum? 🚗

Ambele sunt periculoase în utilizarea pe stradă!

Anvelopa slick trebuie folosită doar pe circuit, iar cealaltă… poate suport pentru pământul de flori din curtea de la țară sau un leagăn.

Pentru siguranța voastră și a celorlalți, vă rugăm să vă schimbați anvelopele când ajung la gradul de uzură care nu mai permite rularea pe stradă în siguranță!”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Poliţiei Române.

Mesaj al poliţiştilor înainte de weekend

Înainte de weekend, poliţiştii au mai venit cu o recomandare pentru şoferi, de data aceasta având legătură cu vremea caniculară.

„Aruncând un ochi prin aplicațiile meteo se observă ușor, un weekend „incendiar”, pe alocuri cel puțin. 🌞

Vă recomandăm răcorirea la munte, lichide multe, chiar și cu bule, dar fără adaos de alcool și alte ingrediente. 🚰

Ne vedem în trafic! 😉”, a fost mesajul de pe Facebook al oamenilor legii.