Potrivit unei avertizări emise sâmbătă de către meteorologii ANM, Bucureştiul şi 35 de judeţe din ţară se vor afla în acest weekend, dar şi luni, sub Cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat.

În perioada 29 – 31 august, în zonele de câmpie şi de podiş disconfortul termic va fi accentuat şi local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge 33 – 36 de grade Celsius şi în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

Judeţele avertizate de meteorologi, unele în totalitate, iar altele doar parţial, sunt: Alba, Argeş, Arad, Bucureşti, Bacău, Bihor, Brăila, Botoşani, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman,Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Cum va fi vremea duminică, 30 august?

Duminică, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază în zonele de câmpie și podiş, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil la munte, iar spre sfârșitul intervalului în nord-vest și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Mercurul din termometre va indica între 30 și 37 de grade Celsius, cu valori mai scăzute pe litoral, spre 26 – 27 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni. Dimineața, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

În Capitală, vremea va fi în continuare caniculară la amiază, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile vor fi greu de suportat, urcând până la 35 – 37 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa în jurul a 16 – 18 grade, scrie romaniatv.net.

Prognoza meteo pentru ziua de luni, 31 august

Luni, vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezei în zonele de câmpie și de podiș din sud, est și pe arii restrânse din restul teritoriului, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, dar cu înnorări seara și noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde local vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate, vijelii și grindină.

Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 27 – 37 de grade Celsius, iar cele minime între 13 și 23 de grade, mai coborâte în depresiuni.

Vremea se va menține caniculară la amiază şi în Bucureşti, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Mercurul din termometre va urca până în jurul valorii de 36 de grade Celsius, iar noaptea va scădea până la 17 – 19 grade, ușor mai scăzut în zona preorășenească.