”Partidul Mişcarea Populară va vota prelungirea stării de urgenţă şi propune Guvernului un set de măsuri pentru protejarea populaţiei în faţa ameninţărilor pandemiei Covid-19, precum şi de restartare a economiei României”, a scris, luni, pe Facebook, Eugen Tomac.

PMP va vota în favoarea decretului prezidenţial privind prelungirea Stării de UrgenţăPartidul Mişcarea Populară va…

Posted by Eugen Tomac on Monday, 13 April 2020

”România îşi poate permite un deficit bugetar mai mare, care poate fi folosit pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură – autostrăzi, spitale, irigaţii, alimentare cu gaze, centre de colectare pentru produse agricole etc”, a mai scris Tomac.

Acesta mai cere testarea întregului personal medical şi a personalului auxiliar din spitale, urmată de retestarea săptămânală a acestora, pentru a proteja sănătatea pacienţilor, dar şi a corpului medical. În plus, liderul PMP cere comunicarea competentă şi operativă a informaţiilor referitoare la evoluţia pandemiei care servesc interesului public, conform situaţiei specifice fiecărui judeţ şi fiecărei localităţi din România.

”Măsurile de distanţare socială instituite prin decretul privind Starea de Urgenţă şi ordonanţele militare succesive trebuie păstrate, dar, în acelaşi timp, avem nevoie de restartarea economiei, iar acest lucru poate fi făcut doar prin proiecte ambiţioase finanţate de stat”, a mai scris Tomac.

Liderii PSD, ALD şi Pro România condiţionează aprobarea prelungirii stării de urgenţă de luarea unor măsuri concrete de către guvernul liberal pentru sprijinirea populaţiei.