Este vorba de baza sportivă „Girueta”, din cartierul Berceni, ce a fost funcțională până în anii 2000, dar a fost lăsată în paragină de autorități. Conform „Libertatea” proiectul de PUZ (Plan Urbanistic Zonal) ar fi realizat de firma unui arhitect fără studii în domeniu.

Cu toate că acest cartier de blocuri nu are spații verzi sau parcuri în apropiere, s-a decis ca pe locul fostei baze sportive să fie construit un hypermarket Kaufland, scrie ziaristii.com.

Conform proiectului susținut de primarul general, din cei 15.596 de metri pătrați ai fostei baze „Girueta”, pe 1.000 de metri pătrați se va face o sală de sport. Toate avizele în pentru acest proiect au fost date în timpul guvernării PSD, de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin ministrul Ioana Bran și Ministerului Sănătății, prin ministrul Sorina Pintea.

Cercul rosu: Amplasare supermarket / Cercul albastru: Sala sportivă

Nicușor Dan: „Proiectul încalcă flagrant Legea sportului”

Documentația arată că informarea și consultarea s-a făcut prin niște panouri și pe site-ul Primăriei. De asemenea, la punctul doi se mai scrie că nu au fost organizate întâlniri la care să fie invitați cetățenii pentru a dezbate propunerea.

Nicușor Dan a declarat că se va opune acestui proiect care „încalcă flagrant Legea sportului 69/2000. Art. 79 din lege prevede:

  • Schimbarea destinației sau desființarea unor baze sportive aparținând domeniului public ori privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului și cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desființate.
  • Dispozițiile alin. (1) se aplică și societăților comerciale care dețin active patrimoniale destinate activității sportive ce au aparținut statului.

În această zonă nu există un spațiu verde pentru locuitori, aceștia fiind nevoiți să meargă mai bine de un kilometru pentru a ajunge la Orășelul Copiilor, parcul cel mai apropiat.