"Mai sunt şedinţe ale comisiei în care se pot face audieri. Sunt elemente noi pe care le aduce doamna Udrea, de exemplu, când vorbeşte despre faptul că se întâlnea cu domnul Coldea şi domnul Maior şi discutau despre cum sunt sondajele de-o parte faţă de cele ale domnului Dîncu. Sunt lucruri noi care au apărut între timp şi care nu pot fi lăsate aşa. Eu aş invita-o pe doamna Udrea fără discuţie şi o să propun acest lucru. O să propun să fie invitat şi domnul Băsescu", a spus Pleşoianu la Parlament. 

Referindu-se la faptul că propunerea sa ca şefei DNA să i se facă plângere penală nu a mai fost supusă la vot în comisie, Pleşoianu a precizat că în regulamentul acestui for trebuia să se prevadă şi la ce infracţiune se poate încadra aceasta din moment ce a refuzat să se prezinte la audierile Comisiei de anchetă şi a adăugat că va face din nou solicitare la o altă şedinţă. 

"Eu ca membru al comisiei nu trebuie să mă apuc acum brusc să fac Dreptul, eu trebuie să respect ce spune regulamentul, pentru că eu am fost numit în această comisie care are un regulament. În regulament scrie negru pe alb că dacă este obstrucţionată activitatea comisiei una dintre căile de sancţionare este aceea de sesizare a organelor de urmărire penală. Mai departe, îi rog pe colegii mei de la Comisia juridică din PSD să explice la ce s-au gândit în momentul când l-au făcut. Oricum, dacă ar fi trecut propunere mea, nu am nicio îndoială de faptul că s-ar fi oprit la domnul Lazăr. Singura mea aşteptare cât de cât este la domnul ministru al Justiţiei. Prima dată Curtea Constituţională a spus că doamna Kovesi a încălcat Constituţia şi principiul separaţiei puterilor în stat, după care domnul Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a zis că nu e oportun să ceară revocarea din funcţie. Acum iar doamna Kovesi încalcă o hotărâre recentă a Curţii Constituţionale care spune negru pe alb că e obligată să vină atunci când e chemată. Dacă nici acum nu e oportun atunci cred că Parlamentul României poate să plece liniştit acasă", a arătat Pleşoianu. 

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 au decis luni să sesizeze ministrul Justiţiei cu privire la refuzul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se prezenta la audieri.

Pentru această propunere s-au înregistrat şapte voturi, iar împotrivă – trei. 

Comisia a decis de asemenea să îi trimită o adresă şefei DNA prin care să o întrebe dacă în seara alegerilor prezidenţiale din 2009 a fost acasă la Gabriel Oprea

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis o scrisoare Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 în care anunţă că nu va fi prezentă luni la audieri. 

AGERPRES