Vita pare să vrea să fie mai mult decât un gadget care să țină ocupat copilul pe bancheta din spate a mașinii, scrie Bloomberg. Noua consolă a fost lanstă într-un ”peisaj” mult mai concurențial decât fosta PSP, acum șapte ani, multe din smartphone-urile de pe piață având caracteristici de consolă. Anul trecut noul Nintendo 7974 a venit în plus cu jocurile 3D. Ce-a făcut Sony? A pus pe Vita toată tehnologia de entertainment existentă în acest moment pe piață, cu un rezultat extraordinar.
Vita costă în SUA 249 dolari cu Wi-Fi și 299 dolari, echipată cu serviciul de date al AT&T, și are dimensiuni reduse. Adevărata schimbare este în ceea ce privește controlul, consola având pe lângă clasicele patru butoane următoarele: două joystikuri, control pad, un sistem de detectare a mișcării pe șase axe, camere video front și rear și touchscreen. În plus și spatele consolei este un touchpad, așa că la unele jocuri controlul se poate face atingând ușor partea din spate cu degetele.
În ceea ce privește memoria, aceasta este externă proprietarul trebuind să-și achiziționeze un card, care nu este tocmai ieftin. Pe lângă jocuri pe Vita vor putea fi instalate aplicații Facebook, Twitter sau Skype și se pot urmări filme, ceea ce face din consolă un gadget care se apropie mai mult de o tabletă PC.