Moțiunea de cenzură depusă de Opoziție și care va fi votată joi în Parlament nu va trece, dă asigurări Premierul Viorica Dăncilă, care este 100% sigură de rămânerea cabinetului pe care îl conduce la Palatul Victoria.

”La această moțiune se joacă alegerile prezidențiale, altfel presedintele Klaus Iohannis nu ar fi atât de înverșunat. Și-a făcut din această moțiune un scop electoral. O altă miză a moțiunii este soarta secției speciale pentru magistrați a CSM, dar și alte mize legate de Justiție, cum ar fi numirile de procurori”, a declarat Viorica Dăncilă miercuri, în direct la Antena 3.

Dar ”moțiunea nu va trece, pentru că sunt oameni responsabili și in alte partide politice, care își dau seama că mai presus de interesul lor electoral și dorința președintelui Iohannis de a răsturna guvernul este interesul național, a mai spus liderul PSD, care a recunoscut că a avut discuții și cu parlamentari din alte partide politice, pentru a-și asigura susținerea.

”Cred că mâine vor fi mulți care vor da dovadă de responsabilitate. Toți românii vor urmări care va fi votul pe moțiune și va fi greu să explici că ai dat un guvern jos și vii cu nimic. Nu avem încă o alternativă nici pentru programul de guvernare și nici pentru cabinet”, a mai spus Premierul, care a adăugat că guvernul pe care îl conduce dorește să se dezvolte toată România, nu doar acea parte din țară care are o anumită culoare politică.

”Noi nu plecăm în Opoziție pentru că suntem responsabili și pentrut că ne pasă de această țară. Nu îmi e teamă pentru acest guvern, ci pentru munca depusă și ceea ce am realizat, să nu fie distrusă de cei care vor veni la putere”, a completat Viorica Dăncilă.

”Și PNL și USR vor să dea afara 400.000 de oameni, vor să dărâme tot ce noi am construit, nu au semnat Pactul pentru bunăstare, pentru că au ca obiectiv să facă același lucru pe care l-au mai făcut și pe care ar vrea să îl mai facă: politica de austeritate”, a adăugat Primul – Ministru.

În aceeași ordine de idei, Viorica Dăncilă a anunțat că PSD va intra în sală, dar nu va vota. ”Cvorumul îl vom asigura, ei vor trebui să-și asigure cele 233 de voturi ‘pentru’”, a explicat ea.

”PSD știe care este ținta lui Victor Ponta și anume vrea să distrugă acest partid. De-a lungul timpului Victor Ponta a mințit multă lume, a dezinformat și a trădat foarte mulți oameni. Victor Ponta nu va fi acceptat de PSD”, a mai spus Dăncilă.

”Klaus Iohannis nu va mai numi niciodată un prim-ministru din partea PSD. Ținta lui Ponta este PSD, pe care îl urăște și pe care vrea să îl distrugă. Să ne amintim când a fost șeful de campanie al lui Geoană și a declarat că a votat cu Crin Antonescu”, a explicat liderul social-democraților.