Acesta spune că interviul de la Europa FM ar fi parte dintr-o campanie de umanizare a fostei șefe a DNA, care, grație profesiei și funcției deținute, și-a creat o imagine de femeie dură.

“Mesajul face parte dintr-o campanie de imagine începută din seara în care ea s-a văicărit la mai multe televiziuni că a fost citată la secția specială. Și anume, imaginea unei luptătoare, a unei femei (punându-se accent pe fragilitate, emoție), o campanie de imagine menită a contracara imaginea creată de adversari, de femeie dură, în stare de orice mizerie, orice abuz. Surprinzător că în ultima vreme, în aparițiile publice, Laura Codruța Kovesi nu se preocupă de imaginea de procuror european. Normal era ca interviul să fie despre procuror european, corupție la nivel european, fondurile europene- care slăbesc puterea Uniunii, ori pentru victoria sa și pentru a fi desemnată nu văd ce rol ar avea campania de umanizare din România”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, referitor interviul de sâmbătă al Laurei Codruța Kovesi.

„E ceva straniu și care pe mine mă face să mă întreb ce se urmărește. Avem o campanie pentru a ajunge procuror european, campanie în care s-a vârât ca musca în lapte PNL, greșeala impardonabilă pentru că Laura Codrușa Kovesi este #rezist, tefelistă, ori pentru electoratul care sprijină mișcările de stradă PNL e perceput ca un partid de corupți. E greu de presupus că un electorat radical să uite că Orban a fost trimis în judecată de DNA-ul lui Kovesi. Acest electorat a fost convins că Orban e un politician corupt, chiar și după achitare, dat fiind faptul că este un electorat radical, acesta a fost convins că e un aranjament să îl salveze. Și atunci avem această campanie dați un leu pentru «Ateneul numirii lui Kovesi». Doar că desemnarea depinde de jocuri de culise, nu este aleasă prin referedum, și dacă nu ar face nimic și ar merge în vacanță, probabil, desemnarea sau nedesemnarea nu va depinde de ceea ce face ea. Avem această campanie începută cu văicăreală, care este de candidat la președinție. Nu știu dacă va candida, dacă este un scenariu ca de doi ani a fost stabilit candidatul la președinție, pot să presupun că avem de a face cu o campanie electorală mascată. Nu este exclusă situația ca dânsa să ajungă procuror și apoi să “salveze” România de ciuma roșie. Asta ar prespune și candidatura lui Liviu Dragnea. În asta constă scenariul. Interviul de sâmbătă, despre omul Kovesi, mă face să fiu atent la ipoteza unui scenariu pentru prezidențiale”, a mai spus Cristoiu, conform mediafax.

 

Dezvăluirile jurnalistului nu se opresc aic. „Povestea venirii și a unui episod este episodul Juanita, ca în telenovele, revenirii la aeroport, dacă ați observat sunt următoarele note ale venirii. Ea este o femeie simplă, nu vine, nu are nici însoțitor, nici SSP-iști, vine ca un simplu cetățean. În alte imagini eu am văzut, are și o valiză de 2 lei, eu am una mai bună, deși nu am fost, nu voi fi procuror general, procurorul UE, din asta de plastic aproape. (…) În această realitate de Harap-Alb feminin, a apărut o luptătoare… Jeanne d’Arc, Ana Ipătescu, cum vreți, o luptătoare, care e femeie, nu, femeia fragilă, mă rog, o întreagă imagistică. Ea s-a luptat aici pe teritoriu României cu balaurul, balaurul corupției. (…) Și a accesat cum accesează o româncă de la Fălticeni, dacă știe, ajutată de alții, un loc de muncă în Italia și ea s-a dus și iată că a învins. Asta este povestea. Acum, să nu mă întrebați dacă e adevărat. Nu e adevărat, ca orice poveste în lumea contemporană, este o poveste. O poveste electorală și pentru mine rămâne o enigmă de ce este nevoie de povestea asta? Pentru că dacă s-a decis ca ea să fie procuror european, nu e nevoie de nici o poveste, că hai să fim serioși că ați văzut și dumneavoastră cum s-a desfășurat votul, a intrat cine a vrut, știm, dacă Germania a decis. Dacă s-a decis că e altcineva, nu știu procurorul francez, atunci iar este inutil. Atenție toată povestea asta este pentru români”, a mai declarat jurnalistul.