Compania Palm a prezentat, miercuri,  Pixi, cel mai subţire telefon din gama sa de smarthpone-uri, care va fi disponibil în preajma sărbătorilor de iarnă.

Telefonul va fi disponibil, în Statele Unite, la un preţ de 150 de dolari, cu un abonament încheiat pe doi ani la operatorul Sprint Nextel, conform blogului oficial blog.palm.com.

Palm Pixi este un terminal inferior lui Palm Tre, lansat la jumătatea acestui an şi considerat rivalul iPhone-ului.Telefonul are un ecran  sensibil la atingere de 2,63 inch (6,68 cm) cu o rezoluţie de 320×400 pixeli, spre deosebire de Palm Pre care are un ecran de 3,1 inch (7,87 cm) şi o rezoluţie de 320×480 pixeli. De asemenea, camera foto a lui Pixi este de 2 megapixeli, faţă de cea 3,2 MP, cu care este echipat Pre, însă are o memorie internă similară de 8 GB.

Pixi este mult mai subţire decât Pre, măsurând 10,85 mm, faţă de 16,9 mm şi este mai uşor decât Nokia E71 sau  E72, cântărind doar 99,5 grame. Un alt minus al terminalului îl reprezintă faptul că nu este prevăzut cu suport Wi-Fi, însă are GPS. Oficialii Palm nu au anunţat disponibilitatea lui Pixi în Europa.

SURSA: palm.com