„Astăzi am luat o decizie foarte importantă! Având în vedere concluziile Comisiei Medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și cererea ofițerului în cauză, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoș a fost trecut în rezervă”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, potrivit G4media.ro.

Cucoş este director al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti. Acesta ar avea probleme la un picior, motiv pentru care a cerut pensionarea pe caz de boală. Cucoş este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la purtare abuzivă. în dosarul care vizează violenţele de la protestul din Piaţa Victoriei din 10 august 2018.

Colonelul Sebastian Cucoș a revenit la conducerea Jandarmeriei Capitalei în august 2019, după ce i-a expirat împuternicirea în funcția de prim adjunct al Jandarmeriei Române.

Acesta este urmărit penal în dosarul „10 August” și este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la purtare abuzivă. Cea mai recentă apariție a lui Cucoș a fost în iunie 2019 când a fost trimis la Valea Uzului, pentru a coordona activitățile forțelor de ordine, pe fondul tensiunilor izbucnite la cimitirul eroilor militari între români și maghiari.

Conducerea Jandarmeriei București este preluată momentan de prim-adjunctul Alin Mastan, care a fost audiat ca martor la DIICOT, în dosarul 10 august.