„This is it/ here I stand/ I’m the light of the world/ I feel grand” sunt versurile ultimului single al „celui mai de succes entertainer al tuturor timpurilor”, cum este trecut în Guiness Book „regele pop”. Prima piesă de Michael Jackson lansată post mortem, „This is It”, a fost postată pe site-ul oficial al starului.

Michael Jackson vânduse 750 de milioane de albume în toată lumea la momentul decesului său, în luna iunie. Peste 5 milioane de albume s-au vândut după moartea sa, conform Billboard. Demo-ul este extras din arhiva pieselor nelansate ale lui Jackson, iar orchestraţia aparţine fraţilor săi, alături de care a devenit celebru în anii 1970. Fraţii lui Michael interpretează şi backing vocals.

Piesa este un teaser pentru lansarea albumului cu dublu CD, cu o zi înaintea premierei documentarului „This is It” din 28 octombrie, despre ultimele luni din viaţa pop starului şi repetiţiile pentru ceea ce ar fi trebuit să fie mega concertul său de comeback din Londra. Premiera din România a filmului documentar va avea loc odată cu lansarea din SUA, pe 28 octombrie, şi va rula în cinematografe timp de doar două săptămâni.

Se pare că single-ul „This is It” a fost compus în perioada înregistrărilor albumului din 1991, „Dangerous” şi este una din cele peste 100 de piese nelansate ale lui Jackson.

Michael Jackson a fost găsit mort în locuinţa lui pe data de 25 iunie anul acesta, în urma unui stop cardiac provocat de o supradoză de somnifere.