Producătorul de ulei Argus Constanţa a înregistrat în primul semestru al acestui an pierderi de 4,7 milioane de lei (1,1 milioane euro), faţă de profitul net de 23,4 milioane de lei (6,4 milioane euro)obţinut în primele şase luni ale anului trecut.

Afacerile Argus au scăzut cu 41% în primul semestru, la aproape 60 de milioane de lei (14,1 milioane de euro) de la o cifră de afaceri de 102 milioane de lei (27,7 milioane de euro) în primele şase luni ale anului trecut, potrivit raportului semestrial al firmei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit raportului financiar, cifra de afaceri a producătorului de ulei a scăzut din cauza scăderii preţului la ulei, dar şi la şrot, pe fondul reducerii consumului, în condiţiile în care concurenţa pe piaţa de profil este ridicată.

Compania deţine o fabrică de ulei în Constanţa şi mai multe spaţii de depozitare a cerealelor în judeţele Constanţa, Călăraşi şi Tulcea.

Argus, firmă listată pe piaţa Rasdaq a BVB, îl are printre acţionari pe omul de afaceri Vasile Leu (11,3%), care este în acelaşi timp directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie, precum şi SIF Oltenia, cu 18,9% din titluri.