Pe pagina oficială de Facebook a candidatului pentru Sectorul 5 al Capitalei se află un videoclip postat chiar de acesta. Cristian Popescu Piedone a înregistrat convorbirea telefonică pe care a avut-o cu o angajată a Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București.

Acesta a sunat la spitalul ”Matei Balș” pentru a afla rezultatul testului pentru coronavirus, având în vedere că încă nu îl primise. După ce și-a dat datele personale pentru a putea fi verificat, persoana de la capătul celălalt al apelului i-a spus că testul pentru coronavirus este negativ. Mai precis, Cristian Popescu Piedone nu are coronavirus.

Au fost răspândite informații false

În descrierea videoclipului pe care l-a postat pe contul de socializare, candidatul pentru primăria Sectorului 5 al Capitalei a notat că multe publicații s-au găsit să îi pună un diagnostic înaintea medicilor. Acesta a mai spus că este mult mai ușor să faci un ”fake news” decât să suni persoana în cauză și să afli adevărul.

”Am primit rezultatul testului si NU sunt infectat cu noul coronavirus. Multe publicații s-au grăbit să pună diagnostic înaintea medicilor. Că așa suntem obișnuiți: e mai ușor să fabrici un fake news, în loc să dai un telefon să-l întrebi direct pe omul respectiv dacă e albă sau neagră.”, scrie acesta pe Facebook.

De la cine a început tot

Cristian Popescu Piedone nu s-a dat în lături din a pune biciul pe cei care au creat acest ”fake news” care apoi a fost preluat atât de posturile de televiziune cât și de site-urile de știri. Mai mult decât atât, candidatul pentru primăria Sectorului 5 a ținut să le dea o lecție jurnaliștilor și a declarat că speră ca, data viitoare, aceștia să verifice informațiile măcar dintr-o singură sursă, dacă nu din 3, așa cum este normal.

”Realitatea Plus a difuzat știrea pe care mai apoi au preluat-o și alte posturi de televiziune și publicații online, repet, fără să verifice sau să mă întrebe! Lamentabil, Realitatea Plus! Lamentabil!

Așadar nu sunt infectat cu COVID-19, nu am pus în pericol nicio persoană cu care m-am întâlnit în ultimele zile. Sper ca jurnaliștii să verifice pe viitor măcar dintr-o sursă, dacă nu din 3 cum scrie în manual. În rest, multă sănătate tuturor!”, a scris ”Piedone” pe pagina sa de Facebook.