Cunoscutul jurnalist Mirel Curea vorbește despre o ”mizerie sinistră”, prezentând situația în care medicii infecționiști de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș trebuie să se confrunte în aceste zile, dincolo de greutățile pandemiei de COVID-19, cu ițele încurcate și obscure a lumii interlope și a maneliștilor din Capitală.

Astfel, Mirel Curea susține că prezența manelistului Florin Salam la poarta Spitalului Matei Balș ar fi determinată de alte resorturi decât grija pentru sănătatea fratelui său.

Plângeri penale pe numele a doi interlopi

”Infecționiștii de Balș, între covizi, maneliști, dive și interlopi

M-am interesat pentru dumneavoastră! Acum ceva vreme Florin Salam și Nicolae Guță, da, maneșliștii, au depus niște plângeri penale și au formulat niște denunțuri împotriva unor membri ai Clanului Duduianu – Pian, pentru că ar fi săvârșit împotriva lor infracțiunile de amenințare și șantaj.

În urma primelor cercetări și în baza plângerilor și denunțurilor depuse de Salam și Guță, în data de 23 iulie, doi dintre membri Clanului, Miltiade „Seif” Văduva și Sofian „Denom” Văduva, au fost reținuți pentru 30 de zile.

Booon, vorba lui Nicu Ceaușescu la proces! S-a întâmplat ce s-a întâmplat cu Florin „Emi Pian” Mototolea la barbut, chestia cu înjunghierea și, dintr-una într-alta, s-a ajuns la priveghi, eveniment la care a fost chemat Salam să cânte de jale”, explică jurnalistul joi seară, într-o postare pe Facebook.

Eschiva lui Salam

”A cântat el ce a cântat și s-a trezit că la priveghi, învoiți din arest, au apărut și cei doi denunțați, zișii Seif și Denom. Să nu credeți că s-au luat în brațe și s-au pupat! Dimpotrivă!

Drept pentru care, Salam s-a gândit că ar fi foarte sănătos să-și facă alt program zilele astea, în afara oricărui eveniment legat de funeraliile lui „Șefu la România”. Program care însă să pară o urgență gravă, în măsură să-i ofere un pretext solid de a nu mai apărea prin preajma mortului și a zișilor Seif și Denom.

Ce putea fi mai plauzibil decât faptul că fratele său este infectat cu Covid, că familia este disperată pentru că doctorii de la Balș „nu ne spun nimic, nu știm dacă mai trăiește, vor să-l ni-l omoare” și alte d-astea clasice, care se încheie cu „să moară, să facă, să dreagă”.

”Săriți, ne omoară!”

Maestru de ceremonii a fost desemnată Adriana Bahmuțeanu, care sum semnul lui „Săriți, ne omoară!”, a anunțat presa cu privirea la locul și ora la care manelistul va anunța persecuția la care îi este supusă familia.

Unii au halit-o! Eu, nu! Mie chiar mi s-a părut o mizerie sinistră, să-i acuzi pe medicii ăia care cad din picioare de muncă, că-s niște criminali, doar că să-i fabrici lui Salam un pretext, să nu-și ia o sticlă-n cap de la ăia doi pe care i-a denunțat, dar să nu se strice nici cu ăia de le cântă el de „banii mei, prințesa mea, dușmanii mei”.

Mi se pare de tot hândelul de pe lume!”, a arătat Mirel Curea.

Reacția Institutului Matei Balș

Trebuie precizat că Florin Salam și familia acestuia au organizat joi o conferință de presă în fața Institutului Matei Balș din Capitală, unde fratele manelistului se află internat cu Covid-19, în stare gravă.

Familia susține că spitalul refuză să comunice cu ei și au adus acuzații grave la adresa medicilor. În replică, purtătorul de cuvânt al spitalului a venit cu o declarație care contrazice acuzele rudelor bolnavului.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a explicat însă că familia a fost informată zilnic cu privire la starea bolnavului.

”Poziția spitalului este următoarea: dincolo de starea foarte gravă a pacientului care nu face obiectul discuției de la televizor, în fiecare zi, familia a fost ținută la curent, un medic din colectivul Secției de Terapie Intensivă s-a întâlnit cu membrii familiei și le-a explicat starea în care se află, procedurile care i se aplică pacientului, care este prognosticul și șansele de supraviețuire.

Prin urmare, în fiecare zi, familia a fost ținută la curent despre starea pacientului”, a declarat Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș din Capitală, la Antena3.