Potrivit Strategy Analytics, în perioada ianuarie-martie 2016, la nivel mondial au fost livrate 334,6 milioane smartphone-uri, mai puţin decât cele 345 milioane unităţi livrate aceeaşi perioadă a anului trecut, pe măsură ce o serie de pieţe importante precum China au ajuns la maturitate iar îngrijorările cu privire la economia globală au afectat încrederea consumatorilor.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a rămas cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, însă livrările sale au scăzut cu 4,5%, până la 79 milioane unităţi, susţine Strategy Analytics. În aceste condiţii, cota de piaţă a grupului sud-coreean a scăzut uşor, la 23,6% de la 24% anul trecut.

Pe locul secund a rămas grupul american Apple, ale cărui livrări au scăzut cu 16% până la 51,2 milioane smartphone-uri, iar cota sa de piaţă a coborât la 15,3% de la 17,7% în urmă cu un an.

De altfel, marţi seara, Apple a anunţat că în primul trimestru al acestui an vânzările de telefoane iPhone au fost 16% mai mici decât în perioada similară a anului trecut, prima scădere trimestrială de la lansarea acestui produs în 2007, ceea ce a făcut ca Apple să înregistreze prima sa diminuare trimestrială a cifrei de afaceri din ultimii 10 ani. AGERPRES