Din punct de vedere al volumului total al cumpărăturilor pe Internet, acesta va depăși 250 de milioane de euro în 2012, iar tranzacția medie se va situa în jurul valorii de 50 de euro. Spre comparație, în 2011, volumul pieței de plăți online cu cardul a fost de circa 200 milioane de euro.

“În primul semestru al acestui an, românii au efectuat 2,3 milioane de plăți online cu cardul, cu 45% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Din tranzacțiile înregistrate în această perioadă, peste 550.000 (un sfert din piață) au avut loc pe site-urile de reduceri. Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul de tranzacții realizate pe site-urile de reduceri a crescut cu peste 60%”, a declarat Horia Grozea, Director Card Payments Netopia mobilPay.

Creșteri importante, peste media pieței de plăți online cu cardul, s-au realizat în primul semestru al anului și în zona de telecom și divertisment, după cum precizează Grozea.

Acesta a adăugat că a existat un utilizator care a cheltuit în șase luni prin intermediul serviciului mobilPay 10.000 euro în șase tranzacții și un altul care a cheltuit 1.000 euro, însă în 261 de tranzacții. De asemenea, au existat, la nivelul platformei, aproape 20 de utilizatori care au cheltuit fiecare, în medie, 5.000 euro, în șase luni.

În ceea ce privește serviciul Netopia mobilPay, acesta a înregistrat circa 0,85 milioane de tranzacții în prima jumătate a acestui an, cu 70% mai multe decât în perioada asemănătoare din 2011, când au fost 0,5 milioane de tranzacții.

“Pentru acest an, estimăm să ajungem la 2 milioane de tranzacții și mizăm pe menținerea poziției Netopia mobilPay în acest sector, prin cota de 40% din piața de plăți online cu cardul”, a adaugat Directorul Card Payments Netopia mobilPay.

Compania a atras în primul semestru al acestui an peste 300 de comercianți care și-au implementat platforme de plăți online, printre care se numără Aerotravel.ro, Beyluxe.com, Elefant.ro, Star-storage.ro, Trilulilu.ro, Zonga.ro etc.