Numarul inmatricularilor de autoturisme noi in luna februarie a ajuns la numai 7.183 de unitati, fata de 17.950 masini second hand inmatriculate in aceeasi perioada. Astfel, dintr-un total de 25.133 unitati inmatriculate in a doua luna din acest an, 71,4% au fost masini rulate.

Aceste rezultate accentueaza ingrijorarile aparute in luna ianuarie, care anunta un an foarte slab pentru vanzarile de masini, cu 19.756 de unitati inmatriculate, volum in cadrul caruia 13.800 de autoturisme au fost noi.

Potrivit datelor furnizate de Directiea Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), desi numarul total al inmatricularilor de autoturisme a crescut in februarie fata de prima luna a acestui an, se poate observa o scadere a proportiei masinilor noi in caomparatie cu autoturismele second hand care au intrat in circulatie.

Cele mai multe masini noi intrate pentru prima data pe soselele din Romania in luna februarie a acestui an sunt tot marca Dacia, cu 1.636 unitati, pastrand astfel traditia, insa intr-o usoara scadere fata de luna ianuarie, cand au fost inmatriculate 1.650 unitati.

Preferintele romanilor pentru autoturismele de productie germana sunt evidente si in luna februarie, cu un numar de 963 autoturisme noi inmatriculate apartinand marcii Volkswagen.

 * Situatia exacta a inmatricularilor de autoturisme in luna februarie poate fi consultata aici.