Anunțul momentului despre antiviralul minune. Decizia urmează să se ia în cel mai scurt timp

Paxlovid este administrat în combinație cu un medicament popular pentru HIV, Ritonavir, relatează CNBC.

Pilula va fi disponibilă publicului la scurt timp după ce va fi aprobată de FDA, a spus Bourla. „Am livrat deja produse în SUA, așa că produsul va fi disponibil luna aceasta dacă este aprobat”, a spus CEO-ul pentru CNBC.

Președintele Joe Biden a declarat că luna trecută SUA au cumpărat 10 milioane de pastile de Paxlovid și livrarea va începe la sfârșitul anului.

„Vom avea setul complet de date în câteva zile”, a spus Bourla pentru CNBC. „Și le vom depune. Știu că datele pe care le vom trimite vor arăta în general ceea ce am văzut în prima parte a studiului”, a declarat Bourla.

Varianta Omicron nu va afecta eficacitatea pilulei

Bourla afirma anterior că nu se așteaptă ca varianta Omicron să afecteze eficacitatea pilulei, deoarece funcționează diferit de vaccinuri. Paxlovid luptă împotriva virusului prin inhibarea unei enzime de care are nevoie pentru a se replica, în timp ce vaccinurile vizează proteina Spike pe care virusul o folosește pentru a invada celulele umane.

Vaccinurile care vizează proteina Spike pot avea nevoie de actualizări

Proteina Spike a suferit mutații semnificative între diversele variantele de virus, făcând-o mai transmisibilă și, în unele cazuri, mai severă. Vaccinurile care vizează proteina Spike pot avea nevoie de actualizări, în funcție de tipul de mutație care apare.

Cu toate acestea, Bourla a declarat pentru The Wall Street Journal că e dificil ca virusul să sufere mutații într-un mod în care să nu aibă nevoie de enzima numită protează, pe care o țintește pilula Pfizer.

FDA, îngrijorată de siguranța și eficacitatea Molnupiravir

Grupul consultativ al FDA a susținut pilula antivială orală Molnupiravir, dezvoltată de Merck și Ridgeback Therapeutic. Membrii grupului sunt însă îngrijorați de întrebările fără răspuns cu privire la siguranța și eficacitatea Molnupiravirului.

Rezultatele intermediare ale companiei Merck au arătat că pilula a fost eficientă în proporție de 50% în prevenirea spitalizării și a decesului, dar datele mai complete au arătat că medicamentul este doar 30% eficient.