Pfizer, corporația farmaceutică americană, a depus cererea oficială pentru autorizarea vaccinului său pentru copiii sub 12 ani la sfârșitul lunii aprilie, când datele sale arătau că o a treia doză de vaccin a crescut de 36 de ori anticorpii care luptă împotriva tulpinii africane Omicron la această grupă de vârstă.

„Deși în mare parte COVID-19 tinde să fie mai puțin sever la copii decât la adulți, în valul Omicron au fost mai mulți copii care s-au îmbolnăvit de această boală și au fost spitalizați, iar copiii pot avea, de asemenea, efecte pe termen lung, chiar și în urma unei boli inițial ușoare”, a declarat, marți după-amiază, într-un comunicat de presă, Dr. Robert Califf, comisarul FDA.

Studiile Departamentului de Sănătate din New York și ale Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au constatat că eficacitatea a două doze de vaccin Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 ani și 11 ani a scăzut de la 68% la aproximativ 12%, în timpul valului de Omicron.

Însă două doze de vaccin împotriva COVID-19 au continuat să ofere protecție împotriva formelor grave ale bolii.

În prezent, experții medicali spun că beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 a copiilor depășesc orice risc cunoscut sau potențial.

Însă, rețelele sociale și unele publicații occidentale continuă să susțină, prezentând teoriile unor medici, că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt dăunătoare copiilor.

Teoria Dr Robert Malone despre vaccinurile administrate copiilor

Unul dintre acești medici este Dr. Robert Malone, considerat „părintele vaccinului pe bază de ARN mesager”, un contestatar al administrării serului anti-covid la copii, scrie Factcheck.

Dr. Robert Malone, om știință american despre care se spune că a inventat tehnologia vaccinului pe bază de ARNm, a afirmat că „analiza benficiu-riscuri este total nefavorabilă acestor vaccinuri când vine vorba de copii.”

El a folosit o parte din discursul său rostit la un miting împotriva obligativității vaccinării împotriva COVID-19 pentru a pune la îndoială eficacitatea și siguranța lor.

„În ceea ce privește vaccinurile genetice, știința este clară. Acestea nu funcționează și nu sunt complet sigure. În medie, între 1 din 2.000 și 1 din 3.000 de copii care primesc aceste vaccinuri vor fi spitalizați pe termen scurt cu daune cauzate de vaccin”, a spus Robert Malone, care a fost interzis oficial pe Twitter pentru răspândirea de informații false.

El afirmă că prin vaccinurile pe bază de ARNmesager o genă virală va fi injectată în celulele copiilor. Această genă forțează corpul copilului să producă proteine toxice Spike, iar aceste proteine cauzează frecevent leziuni permanente în organele copiilor, cum ar fi creierul și sistemul nervos, inima și vasele de sânge și în sistemul reproductiv.

„Copiii nu reprezintă niciun risc pentru părinți sau bunici. De fapt, este exact invers”, a spus Robert Malone. Factcheck a încercat să-l contacteze pe Malone pentru a-i cere dovezi care să susțină afirmațiile sale, dar acesta nu a dorit să răspundă întrebărilor.

Potrivit sursei citate, studii publicate recent au arătat că vaccinurile sunt eficiente și sigure, inclusiv în cazul copiilor.

De asemenea, experții medicali spun că niciunul dintre vaccinurile actuale nu este capabil să schimbe ADN-ul cuiva, așa cum pretinde Robert Malone când folosește termenul „vaccinuri genetice”.

CDC a explicat că nici vaccinurile pe bază de ARNm, nici cele cu vectori virali „nu schimbă sau interacționează cu ADN-ul în niciun fel”.

Eficacitatea vaccinului împotriva COVID-19 este demonstrată

Menționăm faptul că cercetările medicale au arătat că vaccinurile disponibile în SUA sunt mai puțin eficiente în prevenirea unei infecții cu SARS-CoV-2 care duce la COVID-19, mai ales după apariția variantelor Delta și Omicron. Dar asta nu înseamnă că vaccinurile „nu funcționează”, așa cum pretinde Robert Malone.

De asemenea, CDC susține ferm că vaccinarea este sigură pentru copii și recomandă vaccinarea anti-COVID-19 pentru cei de peste 5 ani. Comitetul pentru Boli Infecțioase al Academiei Americane de Pediatrie a sfătuit, de asemenea, părinții să-și vaccineze copiii eligibili împotriva bolii.