Petrom si Erste Bank au lansat in Romania, in data de 16 februarie a.c., programul Romanian Executive MBA, in colaborare cu Universitatea de Stiinte Economice si Administrative din Viena (WU), informeaza un comunicat remis redactiei. Programul Romanian Executive MBA a inceput in luna decembrie a anului 2006, are o durata de 14 luni si este destinat tinerilor cu potential ridicat in cariera profesionala care au cel putin 5 ani de experienta in munca.

“Intr-un mediu plin de provocari dar si educativ, programul ofera participantilor instrumentele necesare pentru a-si exploata potentialul si pentru a deveni excelenti manageri. Programul ofera o intelegere in profunzime a regulilor de baza in afaceri din toate sectoarele importante, evidentiind calitatile si abilitatile necesare pentru a recunoaste si a adopta tendintele de pe piata si noile tehnologii”, a declarat Dr. Horst Breitenstein, rector adjunct la Universitatea din Viena (WU).

Pe durata derularii programului, studentii vor participa la cursuri organizate in module a cate 4 zile pe luna si la o calatorie de studiu in Austria si SUA. Programul Executive MBA desfasurat de Petrom si Erste Bank este part-time si se desfasoara in limba engleza.

Potrivit comunicatului, initiativa comuna a Petrom si Erste Bank se inscrie in angajamentul ambelor companii de a dezvolta proiecte de responsabilitate sociala in Europa Centrala si de Est, punand accentul pe sustinerea educatiei de nivel inalt pentru managerii tineri.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare. Petrom are o capacitate anuala de rafinare de 8 milioane tone, si detine 550 statii de distributie carburanti in Romania si 82 in Moldova si Ungaria. Compania este detinuta in proportie de 51,011% de grupul austriac OMV, si a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 2.970 milioane de euro si profit brut de 766 milioane de euro.

Erste Bank a fost infiintata in 1819, iar in prezent este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Erste Bank detine o participatie de 69,11% la Banca Comerciala Romana (BCR) .

 

Sursa: Capital 16 Februarie 2007