În primele trei zile din această lună, Petrom a efectuat zilnic majorări de prețuri. Benzina s-a scumpit cu 15 bani, iar motorina cu 12 bani. Astăzi a mai adăugat 3 bani la benzină și 4 bani la motorină, rezultând astfel o creștere de 18 bani/litru la benzină și de 16 bani/motorină, în decurs de nicio săptămână.

Citiți și: Nicio zi fără scumpiri. Petrom a majorat prețul benzinei cu 15 bani

În Capitală, prețul motorinei Standard, cel mai ieftin sortiment, a depășit 5 lei litru. În cazul benzinei Standard 95, Petrom mai are doar în câteva stații prețuri de sub 5 lei/litru, ca urmare a majorării realizate vineri dimineața.

Cei mai ieftini carburanți în rețeaua Petrom din Capitală îi puteți găsi pe Șoseaua de Centură, în comuna Chitila.

 

Aici, cel mai ifetin sortiment de benzină îl găsiți la 4,96 lei, litru, iar motorina la 5,01 litru. Joi seara, benzina Standard se comercializa la această stație cu 4,88 lei, așa cum se poate observa din imaginea de mai jos. Practic, la această stație, benzina s-a scumpit cu 8 bani/litru. Politica de prețuri a companiei Petrom este că prețurile pot diferi de la stație la stație cu plus/minus 5% față de prețul de referință stabilit la nivel central.

Pe DN6, în localitatea Alexandria, motorina se comercializează la un preț mai mic decât benzină. Dacă ieri un litru de motorina standard costa 4,79 de lei, astăzi același sortiment are prețul de 4,83 de lei. Litrul de benzină poate fi cumpărat la prețul de 4,84 de lei, cu 3 bani mai mult decât ieri.

 

Citiți și: De ce vinde Petrom cei mai ieftini carburanți în județul lui Dragnea GALERIE FOTO

Alte localități în care Petrom comercializează carburanți la prețuri mici am identificat în Constanța și în Târgoviște.

De exemplu, în Târgoviște, la stația de pe strada Soseaua Găești nr 5, benzina și motorina, sortimentele mai ieftine au același preț de 4,73 de lei/litru.

 

În Constanța, la stația de pe Sos Mangaliei, nr 179, un litru de motorină standard costă 4,71 de lei, cu 4 bani mai mult decât ieri, iar benzina standard costă 4,74 de lei, așa cum se poate observa din imaginile de mai jos.