OMV Petrom (SNP) a cumpărat în primele 10 zile ale programului de răscumpărare a acţiunilor proprii, pe care le va distribui gratuit salariaţilor, un număr de 6,19 milioane de unităţi, din totalul de 10 milioane de titluri, pentru 1,77 milioane lei.

În primele 10 zile ale acestei operaţiuni compania a cumpărat acţiunile la un preţ mediu cuprins între 0,2737 şi 0,2897 lei/unitate, se arată într-un comunict al OMV Petrom transmis, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

OMV Petrom a anunţat că va derula un program de răscumpărare a acţiunilor proprii reprezentând maxim 0,02% din capitalul social, pentru o sumă de până la 6,55 milioane de lei, titlurile urmând să fie distribuite gratuit salariaţilor.

Derularea programului poate avea loc în maxim 18 luni de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii AGA prin care acest a fost aprobat, respectiv data de 19 ianuarie 2009.

Plafon maxim: 10 milioane de acţiuni

Compania va răscumpăra maxim 10 milioane de titluri, la un preţ situat între nivelul valorii nominale, de 0,1 lei, şi cotaţia maximă istorică înregistrată pe Bursă până la data adoptării hotărârii de către adunarea generală a acţionarilor, respectiv 16 decembrie 2008, de 0,655 lei pe titlu.

Astfel, OMV Petrom va aloca între un milion de lei şi 6,55 milioane de lei pentru programul de răscumpărare a acţiunilor.

Răscumpărarea titlurilor va fi realizată prin intermediul firmei de brokeraj Unicredit CAIB Securities, iar fondurile necesare achiziţionării acestora vor proveni din profitul distribuibil sau din rezervele companiei, cu excepţia rezervelor legale.

Distribuirea de acţiuni Petrom cu titlu gratuit este în concordanţă cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă Petrom pentru anii 2008 şi 2009, şi în conformitate cu protocolul încheiat de către companie cu Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente din Industria Petrolieră Română Petrom.

Distribuirea acţiunilor către acţionari va avea loc după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) va aproba prospectul simplificat al operaţiunii, iar fiecare salariat îndreptăţit va primi 100 de titluri OMV Petrom.

SURSA:
Bursa de Valori Bucureşti