Petrică Mîţu Stoian și-a prezis moartea! Unde va fi înmormântat artistul

Casa de discuri Electrecord a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj de condoleanțe, alături de care a publicat și o fotografie cu mormântul lui Petrică Mîţu Stoian. La descriere, casa de discuri spune că artistul și-a presimțit moartea, vizitându-și mormântul cu o săptămână înainte de tragedie.

”Drum lin, Petrică Mîțu Stoian!
Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir!”, este mesajul postat de Casa de discuri Electrecord.

Unde va fi înmormântat artistul

În cursul zilei de duminică, familia va ridica trupul neînsuflețit al artistului de la Spitalul de Urgență din Reșița, acolo unde a murit sâmbătă seara.

Cancan.ro notează că regretatul artist va fi înmormântat la Cimitirul Ungureni din Craiova, orașul unde locuia. Acesta va fi condus pe ultimul drum de îndrăgiţi cântăreţi de muzică populară. Printre aceștia se numără Ionuț Dolănescu.

”Profitați din plin de toate momentele vieții”

La finalul lunii octombrie, artistul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care își îndemna fanii să își trăiască din plin viața.  Alături de mesajul respectiv, artistul postase melodia sa”De-aș mai fi băiat odată”.

Constantin Enceanu a izbucnit în lacrimi: Sunt răvășit!

Vestea trecerii în neființă a interpretului de muzică populară, Petrică Mîțu Stoian, l-a afectat extrem de rău pe colegul său de breaslă, Constantin Enceanu. Într-o intervenție telefonică la România TV, Constantin Enceanu a izbucnit în lacrimi.

Acesta a declarat că a pierdut unul dintre cei mai buni prieteni și că a încercat să facă tot posibilul pentru a-l aduce în Capitală. Constantin Enceanu a precizat că Petrică Mîțu Stoian se simțea mai bine în această dimineață, dar că de la ora 13:00 lucrurile s-au complicat.

„Ce să spun? Sunt răvășit, nu-mi vine să cred. Am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni. Joi, în jurul orei 20:30, ne întorceam de la București, eu am mai întârziat puțin, el ajunsese în Craiova, mi-a spus că e drumul destul de aglomerat.

Atunci mi-a spus că pleacă la Reșița, că vrea să se refacă după COVID-19, să-și revigoreze plămânii după COVID-ul ăsta. Când am aflat că îi e rău, nu mi-a venit să cred.

După prima ședință s-a simțit bine, apoi a mers în seara în cameră, în cursul nopții a început să se simtă rău, la 3 au venit cu salvarea și l-au dus. Se părea că spre dimineaţă era mai bine. De la ora 13:00, lucrurile au început să se complice şi iată că s-au complicat atât de tare. Ne-am străduit să facem tot posibilul să-l aducem în Capitală. Aveam promisiuni că mâine la prima oră va fi elicopterul acolo şi-l va aduce. Din nefericire, inima lui nu a mai rezistat și a plecat dintre noi”, a spus în lacrimi, Constantin Enceanu.

Ce diagnostic i-au pus doctorii?

Medicul Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, a declarat pentru Reper 24 că interpretul de muzică populară a fost un pacient post-COVID. Acesta a mai precizat că după vindecarea bolii, pacienții pot prezenta un sindrom long COVID, care poate produce diferite afecțiuni destul de severe, ”în principiu pe hipercoagulabilitatea dată de acest virus.”

”Poate să facă de la accidente vasculare cerebrale, infarct, ischemie de membre, pe lângă ce se știu de ceața creierului și alte lucruri.”, spune medicul.

Acesta a mai declarat că Petrică Mîțu Stoian ”avea fibrilație atrială, adică inima îi bătea neregulat dar cu un ritm ridicat.” Mai mult decât atât, îndrăgitul artist avea insuficiență de valvă mitrală, despre care medicul spunea că putea face cheaguri și fără să se infecteze cu coronavirus.

”Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronho-pneumonie post Covid a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru.

La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița. Pentru că avea saturație de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secția de ATI și a fost intubat“ a declarat în exclusivitate pentru Reper24 Dr. Cosmin Librimir directorul medical al SJUR.