El a arătat că, în prezent, în conturile Complexului Energetic Hunedoara (CEH) există suficienţi bani pentru achiziţia unor echipamente necesare în activitatea de securitate minieră. 

"Eu vă spun că, la sfârşitul anului, compania (Complexul Energetic Hunedoara, n.r.) va avea o productivitate a muncii mai mare ca în anii anteriori şi putem să discutăm atunci şi despre majorări de salarii. În momentul în care am preluat funcţia de ministru, CEH avea foarte mari probleme financiare, nu avea bani în conturi, aveau salarii cu întârziere. La ora actuală, nu doar că avem salariile la zi – şi am făcut şi unele mici majorări prin sporuri, vreau să vă spun că avem suficienţi bani în conturi să facem unele achiziţii importante pentru securitatea în activitatea minieră", a spus ministrul, citează Agerpres. 

Toma Petcu a arătat că numărul celor care doresc să lucreze în minerit a scăzut, cu toate că a fost încurajată atragerea de forţă de muncă nouă. 

Referindu-se la activitatea Minei Lupeni, ministrul Energiei a mai spus că în acest an exploatarea minieră a avut cea mai bună producţie din cadrul CEH şi că, împreună cu sindicatele, s-a propus Comisiei Europene prelungirea perioadei de închidere a minei. 

În luna mai a acestui an, secretarul de stat din Ministerul Energiei Doru Vişan a declarat că extracţia de cărbune în minele Lupeni şi Lonea va continua până în 2018, urmând ca lucrările efective de închidere să se finalizeze până în 2027, acestea fiind termenele maxime impuse de Comisia Europeană pentru astfel de activităţi.