Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotarare a Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul tronsonului 1C, subsecţiunea Ogra – Târgu Mureş pe teritoriul localităţilor Cristeşti, Gheorghe Doja, Ogra, Sânpaul, Ungheni şi Târgu Mureş din judeţul Mureş din cadrul obiectivului de investiţii „Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea”.

Potrivit notei de fundamentare, pentru prezentul proiect de Hotărâre a Guvernului este necesară aprobarea sumei de 175,05 milioane lei necesară despăgubirilor imobilelor proprietate privată care urmează a fi supuse procedurii de expropriere, respectiv pentru un număr de 38 de imobile, în suprafaţă totală de 64.689 mp, în conformitate cu anexa nr. 2 la proiectul de act normativ.
„Suma de 175,05 mii lei aferentă imobilelor prevăzute în anexa nr. 2 la proiectul de Hotărâre a Guvernului, rezultă din raportul de evaluare întocmit de către un expert autorizat UNEVAR, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 255/2010, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Hotărârii Guvernului nr. 53/2011”, conform notei de fundamentare.

Citește și: Primii bani din 2017 pentru construcția AUTOSTRĂZII TRANSILVANIA