Tonul dragalaseniilor fiind dat, executivii s-au luat de gat in semn de afectiune, presedintele i-a scos vinovati pe proprietarii privati, iar opozitia, in semn de protest, a introdus Frigul si Foamea in parlament. Din pacate, numai in chip de motiune.
Daca ministrii sunt premianti la limbajul de lemn, Basescu la limbajul colorat si presedintele este priceput la vorbe nude, ii declaram totusi castigatori, la capitolul gafe, pe Radu Timofte si ministrelul Rus.

Ion Iliescu, seful Statului
„E un moft chestiunea aceasta cu sfanta proprietate privata care sta la baza vietii sociale.” (25 ianuarie)
„Garantarea proprietatii era valabila in feudalism.” (28 februarie)

Adrian Nastase, prim-ministru
Catre prefectii nou-numiti: „Va rog sa nu puneti in functii prieteni si amici.” (12 ianuarie)

La Ramnicu-Valcea, cu ocazia Zilei Imnului National (29 iunie)
Reporter: De ce ati ales Ramnicul pentru a sarbatori aceasta zi?
Adrian Nastase: Aici este, de fapt, locul geometric in perimetrul caruia trebuie sa ne aducem aminte de o initiativa care are o valoare, iata, acum nationala”.

„Traditia romaneasca si frumusetea specifica acestor elemente de configurare pe care natiunea romana le-a avut intotdeauna sa fie prezentate demn cu ocazia Zilei Imnului National, care el insusi reprezinta cel mai frumos simbol al sentimentului de sine si de demnitate”. (29 iunie)

Traian Basescu, primarul Capitalei
„Marele program de constructie a locuintelor, din bugetul de stat, e un kitch, o manea.” (30.03.01)

„Adrian premierul-minune are un guvern pe masura, in care aghiotant in materie de manele politice este ministrul Transporturilor.” (09.04.01)

„Daca luam masa mare a membrilor oricarui partid, vedem ca o treime sunt cei mai inteligenti. Asa-i in toate tarile lumii. Si sa va mai spun ceva: la noi in partid sunt si securisti. Ei au fost testati, sunt oameni inteligenti.” (24.05.01)

„Politica iti permite uneori sa vezi spectacole grotesti, care fac sa iti dai seama cat de goi sunt oamenii politici care conduc aceste partide. N-as fi crezut ca liantul intre PRM si UDMR va fi PDSR”, a spus Basescu. (12 martie)

Marian Sarbu, ministrul muncii si solidaritatii sociale,
„In prezent, in Romania, exista aproximativ doua milioane de persoane care lucreaza „la negru” sau „la gri”, prin conventie civila.” (19 septembrie)

Despre constructia locuintelor:
„Nu sunt multumit de ritmul de pana acum. Principala mea preocupare actuala este sa maresc tempo-ul. (9 martie 2001)

Colonel Mihai Gheorghe,
seful politiei capitalei

„Vrem sa transformam sectoristul in cel mai iubit dintre politisti, asa cum era pe vremuri.” (15.02.01)

Serban Mihailescu,
secretarul general al Guvernului

„Ciocu’ mic! O sa publicam in Monitorul Oficial spatiile primite de la RAPPS de Emil Constantinescu, PNTCD si PNL!”

Radu Timofte, director SRI
Directorul SRI, Radu Timofte, si ministrul de Interne, Ioan Rus: „statul si-a pierdut autoritatea in judetele Harghita si Covasna”.
Ioan Rus crede in „enclavizarea” unor judete din aceasta zona, in „expansiunea economica a Ungariei” si in discriminarea romanilor din Harghita si Covasna. (29 octombrie)

Gafe prin fapte

Opozitia cu motiunea de cenzura „Frigul si foamea” (18 decembrie)

Mihai Tanasescu pentru:
– ca a tinut Ordinul privind microcontabilitatea intreprinderilor pana pe 17 octombrie, desi ordonanta intrase in vigoare la 1 septembrie;
– ca in loc sa isi trimita in SUA subalternii, a preferat sa le concedieze soferul.