Liviu Dragnea a crezut că a scăpat de pericolul Tudorel Toader după ce a reușit să convingă conducerea PSD să nu-l mai sprijine în funcția de ministru al Justiției. O ipoteză incendiară îl poziționează însă și mai mult pe Tudorel Toader lângă Liviu Dragnea. Este vorba de o posibilă candidatură la prezidențiale, lansată chiar pe rețele de socializare.

Totul a pornit de la o fotografie postată de ministrul demisionar al Justiției chiar din sediul instituției. Fără a da prea multe explicații, el a scris în descrierea imaginii postate pe pagina sa de Facebook că se află „la MJ”.

Comentariile internauților nu au întârziat însă să apară. „Fac pariu că vă apucă alegerile prezidențiale de la anul tot acolo!”, „Nu meritau un așa ministru, dar nici dumneavoastră n-ati crezut că-i chiar așa, Doamne ajută!” sunt doar câteva dintre ele. „Nu v-ați gândit să candidați la alegerile prezidențiale?”, a comentat un altul.

După ce în PSD s-a luat decizia de a i se retrage sprijinul politic, Tudorel Toader și-a anunțat demisia din fruntea Ministerului Justiției dar a anunțat că va rămâne în Minister până când în Monitorul Oficial va apărea numele și prenumele înlocuitorului.