La un pas de tragedie în masivul Retezatul Mic!

Patru turişti, neechipaţi corespunzător, au petrecut o noapte la în viscol şi ger la 2.000 de metri

Patru turişti din Capitală, cu vârste cuprinse între 39 și 43 de ani, au trăit o experiență greu de uitat. Cei patru au plecat pe munte fără a fi echipați corespunzător şi au fost surprinși de vremea rea în masivul Retezatul Mic.

Pentru că se apropia lăsarea întunericului, turiștii, infrigurați și speriați, au sunat la 112 pentru a cere ajutorul. Pentru că nu prezentau afecțiuni medicale, cazul a fost preluat de Jandarmeria Montană.

Din cauza înrăutăţirii condițiilor meteo pe timpul nopţii, s-a solicitat ajutorul din partea Salvamont Hunedoara, care a trimis două echipaje de intervenție către locul de unde a sosit apelul, între Piatra Iorgovanului și Stănuleții Mari.

Din fericire, cei patru turişti au trecut cu bine peste noapte petrecută în viscol, pentru că s-au refugiat la o stână pe care au descoperit-o în timp ce rătăceau dezorientați pe munte, situată la circa 2.000 de metri altitudine.

Erau îngheţaţi de frig şi epuizaţi, spune şeful Salvamont Hunedoara

După mai multe ore de mers prin zăpadă și teren accidentat, salvatorii montani au reușit să îi aducă pe turiști în siguranță la Cabana Cheile Buții. Condiţiile meteo ale misiunii de căutare au fost dificile, cu viscol şi ninsoare.

“Turiştii sunt din Bucureşti şi au vârstele cuprinse între 39 şi 43 de ani. Când au fost găsiţi de echipele de salvatori nu au prezentat probleme deosebite de sănătate, dar erau îngheţaţi de frig şi epuizaţi”, a precizat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, pentru Agerpres.

Foarte mulți turiști aleg să meargă munte neechipați corespunzător, ceea ce le poate pune în pericol grav viețile, a mai precizat acesta.

Sursă: Salvamont
Sursă: Salvamont
Sursă: Salvamont
Sursă: Salvamont