Ziaruldeiași.ro a prezentat situația inedită prin care un grup de turiști ieșeni au trecut. Mai exact, aceștia au plecat în vacanță în zona Lacul Roșu, iar ulterior, au primit o atenționare prin intermediul serviciului RO ALERT, care îi informa că în zona respectivă circulă un ”urs periculos”.

În mesajul primit pe telefoanele celor aflaţi în zonă şi care au activat acest serviciu, aceștia erau atenționați să evite drumeţiile în zona comunei Bicaz Chei, sat Bicaz Chei (zona concasoare), dar şi ca cei din zonă să îşi ia toate măsurile de protecţie necesare şi să evite pe cât posibil contactul cu animalele sălbatice.

„ATENȚIE! URS PERICULOS. A fost semnalată prezența unui urs în comuna Bicaz Chei, sat Bicaz Chei( zona concasoare). Luațți măsuri de protecție, evitați deplasările. Nu vă apropiați de animale, Nu vă expuneți la pericole. ISU Neamț”, este mesajul primit de turiști.

Turiștii, sfătuiți să bată din palme când văd ursul

Odată ce au primit mesajul, turiștii au devenit îngrijorați și au sunat direct la salvamont pentru a primii indiații referitoare la traseele de escaladă şi drumeţie pe care le-ar putea face şi care nu prezintă riscuri.

Recomandarea venită din partea salvamontului a fost una fără precedent. Mai exact, cei de la dispecerat le-au transmis turiștilor că singurul lucru pe care îl pot face să fie în siguranță este să vorbească și să bată din palme.

Totodată, salvamontul le-a mai recomandat acestora să facă gălăgie, pentru ca animalele să aibă timp suficient pentru a-i putea ocoli, evitând astfel o tragedie. O altă recomandare venită tot din partea celor de la dispecerat a fost aceea ca turiștii să nu aibă la ei alimente care nu sunt închise etanş sau care au miros puternic, pentru a nu atrage animalele în jurul lor.