Direcția Națională Anticorupție anunță efectuarea a zeci de percheziții domiciliare. Sursa citată anunță că în cursul zilei de joi au avut loc mai multe astfel de verificări, într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție care au legătură cu licitațiile pentru Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit DNA, pe 29 septembrie au fost obținute autorizațiile legale de la instanță, astfel încât să poată fi realizate cele 26 de percheziții domiciliare.

Procurorii DNA au fost la câteva zeci de locații, mai exact domicilii ale unor persoane fizice, dar și la sediile unor societăți comerciale, având în vedere suspiciunile privind săvârșirea infracțiunilor de corupție existente.

26 de percheziții domiciliare efectuate joi de DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 29 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuat 26 de percheziții domiciliare în câteva zeci de locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, transmite DNA.

Conform informațiilor transmise de Direcția Națională Anticorupție, procurorii implicați în acest caz beneficiază inclusiv de sprijin din partea autorităților judiciare ale Statelor Unite.

În ceea ce privește acuzațiile de la care ar fi pornit totul, surse judiciare au declarat pentru Mediafax că cele 26 de percheziții au fost demarate într-o cauză în care sunt cercetate licitațiile făcute pentru Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Și în 2021 procurorii DIICOT au efectuat percheziții masive la baza militară de la Kogălniceanu

Menționăm că nu este prima oară când numele bazei militare americane de la Kogălniceanu este vizitată de autorități. În 2021, procurorii DIICOT au făcut de asemenea percheziții la baza Kogălniceanu, într-un dosar privind furturi de motorină.

La acel moment, anchetatorii DIICOT stabileau că, începând cu anul 2017, în România, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat. Astfel, timp de patru ani de zile, aceste persoane ar fi sustras combustibili lichizi aparținând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate în Constanța.