Infracţiunea de delapidare se referă la posibila însuşire de bani – suma totală de 8.485.682 euro – din patrimoniul SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA de către persoane din cadrul societăţii comerciale care deţin clubul de fotbal CFR CLUJ 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcţionari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.

Faptele au fost comise prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente – firme off-shore din Cipru şi din Seychelles – care au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele ori care au executat debite faţă de Club, provenind din cesiuni de creanţă suspecte.

Faptele au fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA Infracţiunea de evaziune fiscală se referă la evidenţierea în actele contabile ale SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de 8.485.682 euro.

De asemenea, oamenii de afaceri Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan vor fi audiaţi joi la sediul DIICOT din Cluj Napoca în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj, potrivit unor surse judiciare.

Conform acestora, procurorii DIICOT au efectuat dimineaţa 20 de percheziţii în locaţii din Bucureşti şi Cluj-Napoca, între care la clubul de fotbal CFR CLUJ 1907 şi la oamenii de afaceri Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, în formă continuată.

Anchetatorii susţin că perioada infracţională este 2008 – 2011, iar percheziţiile au loc la membrii din acea perioadă ai Consiliului de Administraţie, contabili şi cenzori.

Cercetările privind infracţiunea de evaziune fiscală se referă la evidenţierea în actele contabile ale Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de aproape 8,5 milioane euro, au mai explicat sursele citate."

Te-ar putea interesa și: