Actualul locatar al Casei Albe, republicanul Donald Trump, a recunoscut pentru prima dată, vineri, în jumătăți de cuvinte, victoria adversarului său democrat la învestitura prezidenţială.

La mai bine de o lună după alegerile din Statele Unite, miliardarul și-a ironizat succesorul, Joe Biden, într-un tweet criptic.

”Fraude masive” în favoarea lui Joe Biden

„Acum că administrația Biden va fi o mizerie cangrenată de scandaluri în următorii ani, va fi mult mai ușor pentru Curtea Supremă a Statelor Unite să urmeze Constituția și să facă ceea ce toată lumea știe că trebuie făcut.

Trebuie să dea dovadă de curaj și înțelepciune. Salvați Statele Unite !!!”, a scris președintele în exerciţiu pe Twitter.

De când rezultatele alegerilor prezidențiale au fost anunțate la începutul lunii noiembrie, Donald Trump a continuat să invoce fraude „masive” în favoarea lui Joe Biden, fără a oferi nici cea mai mică dovadă, potrivit LA LIBRE BELGIQUE.

Republicanul a intentat zeci de procese în încercarea de a inversa rezultatul votului, dar fără succes.
Ultima speranță a lui Donald Trump constă într-un caz pe care ministrul Justiției din Texas l-a intentat împotriva a patru state câștigate de Joe Biden, deși în urmă cu patru ani fusese câștigate de Trump.

Scepticism în rândul experților juridici

El speră că rezultatele din statele-cheie Pennsylvania, Georgia, Michigan și Wisconsin vor fi invalidate de justiție. Potrivit acestuia, autoritățile locale de acolo au încălcat legile electorale prin extinderea utilizării votului prin corespondenţă din cauza crizei coronavirusului.

Acest apel, depus de Texas în fața Curții Supreme a Statelor Unite, unde trei din nouă judecători au fost numiți de Donald Trump, stârnește un mare scepticism în rândul experților juridici. Ei cred că este puțin probabil să reușească.

Acțiunea a fost numită și un atac la adresa democrației de către unii republicani. Donald Trump contestă însă în continuare rezultatul alegerilor și îi îndeamnă și pe susținătorii săi să facă la fel.