Casa Albă 2024: Meghan Markle împotriva Ivankăi Trump? Un scenariu care sună ca o ficțiune politică: dar care ar putea fi mai aproape de realitate decât pare. Pentru că atât ducesa de Sussex, cât și fiica lui Donald Trump nu-şi ascund ambițiile.

În primul rând, soția prințului Harry, stabilită acum la Santa Barbara, California: intrarea sa în politică este considerată din ce în ce mai probabilă, deoarece toate mișcările pe care le face indică acea direcție.

Contractul cu Netflix

Recent, a avut o întâlnire mult mediatizată cu Gloria Steinem, icoana feminismului american, iar activista a dezvăluit că amândouă au sunat la telefon un număr mare de alegători pentru a-i încuraja să voteze („Salut, sunt Meg”, s-a prezentat ducesa interlocutorilor surprinși).

Gloria Steinem a descris-o pe Ducesă ca fiind „inteligentă, autentică, amuzantă și politică”: și a adăugat că, în timpul întâlnirii lor, Ducesa și-a exprimat admirația pentru Kamala Harris, femeia de culoare aleasă de Joe Biden în calitate de vicepreședinte.

În plus, contractul de 150 de milioane de dolari semnat cu Netflix, asemănător celui precedent al familiei Obama, îi poate oferi lui Meghan, care vede în Michelle O un model de inspirație, o platformă extraordinară.

De altfel, noua fundație a Ducilor de Sussex are printre obiectivele sale, pe lângă activitățile comerciale și de marketing, și „lobby-ul politic”.

”Ducesa activistă”

Pe de altă parte, când a intrat în familia regală, Meghan a fost numită „ducesa activistă”, subliniindu-se angajamentul feminist al acesteia și dorința de a avea un impact politic datorită noului său rol.

Lucrurile au mers diferit, după cum știm: „Megxit” a dus la fuga în California a Ducilor de Sussex. Lucru care nu i-a descurajat ambițiile politice pe care le cultiva de când era foarte tânără.

Numai că membrii Casei Regale se întreabă care va fi rolul lui Harry, care rămâne totuşi un prinț britanic, alături de o soție care ar putea intra în viața publică americană.

În 2016, Ivanka și-a prezentat tatăl la convenție, afirmând „Nu mă consider republican sau democrat”. Acum însă, tânăra femeie în vârstă de 38 de ani, născută din prima căsătorie a miliardarului, a revendicat atât succesele tatălui, cât și pe cele personale („V-am spus că voi lupta alături de tatăl meu, iar acum, după patru ani, iată-mă aici”).

”O mândră republicană Trumpiană”

Nu mai spune că vrea să „rămână în afara politicii”, este campioană la strângerea de fonduri pentru tatăl său, iar mitul conform căruia ar fi acționat în ultimii ani ca un fel de „conștiință” a acestuia, sau că ar fi avut o „influență moderatoare” asupra politicii președintelui a fost confirmat pe scară largă (de la climă la imigrație).

Metamorfoza este completă: anul acesta, Ivanka s-a definit ca fiind „o mândră republicană Trumpiană”.

Se ştie că America iubeşte dinastiile politice, astfel încât casele de pariuri o dau 33 la 1 câștigătoare la alegerile din 2024. Există o singură problemă: „prințesa” s-ar putea duela cu fratele ei, Donald jr.

Luptă între moștenitorii lui Donald Trump?

Chiar dacă discursul lui de la convenţie a durat cât jumătatea celui al Ivankăi, Don Jr. este o forță politică și are mulţi admiratori în rândul alegătorilor tatălui său. Dacă pe de-o parte în SUA au fost publicate deja eseuri care imaginează cum va fi Casa Albă a Ivankăi, pe de altă parte, la multe mitinguri se pot vedea panourile pe care scrie: „Don Jr. pentru 2024”.

Unii speculează că ceea ce am văzut în serialul TV „Succesiunea” se va întâmpla cu adevărat mai devreme sau mai târziu: şi anume fiul, care se simte moștenitorul politic desemnat (Don Jr.), se va răzvrăti împotriva patriarhului atunci când acesta o va alege în locul lui pe fiica preferată, comentează CORRIERE DELLA SERA.

Aşadar, în viitorul Statelor Unite există un loc pentru Ivanka și Meghan? Chiar dacă poate părea un scenariu politic fictiv, să nu uităm totuşi că istoria recentă ne-a obișnuit cu multe surprize.