La sfarsitul T3 Pentalog va realiza o crestere organica de aproximativ 40%. Aceasta performanta, chiar daca este superioara mediei sectorului (-6%), este in scadere, conform ultimelor previziuni anuntate. Cresterea inregistrata este superioara cu 10% fata de previziunile initiale, in special datorita clientilor nostri de durata, o parte dintre acestia intensificand in ultima perioada fluxurile de business. Avem insa si 2 clienti de mici dimensiuni, care si-au stopat proiectele datorita unor restructurari. Cativa clienti si-au redus activitatea offshore fara insa a o stopa.

In ceea ce priveste activitatea comerciala, trimestrul 3 este caracterizat printr-o crestere a solicitarilor comerciale, care vor permite o sensibila imbunatatire a previziunilor pentru T4. Estimarile initiale erau de aproximativ +10%, datorita conditiilor economice nefavorabile. Noile previziuni pentru sfarsitul acestui an se situeaza intre 15 si 20%.

Datorita noilor clienti, cu care au fost semnate contracte in T3, vom putea continua aceasta strategie de crestere. Pentalog isi consolideaza expertiza in domeniul turismului prin semnarea unui contract cu QCNS Planigo, care se alatura clientilor Karavel Promovacances, Data System si NG Travel. In domeniul gestiunii energetice, Pentalog a semnat un prim contract, cu optiuni viitoare de dezvoltare, cu o firma specializata in dezvoltarea produselor si solutiilor de tipul « Home Automation ». Alaturi de Coronis Groupe Elster este o a doua platforma in acest domeniu de viitor.

In domeniul telecomunicatiilor, NordNet a ales Pentalog pentru a fi noul sau prestatar offshore. Nordnet devine cea de a treia filiala Orange care lucreaza cu Pentalog. Daca luam in calcul si echipa LHS – Ericsson, editor de sisteme billing pentru operatorii de telefonie mobila, peste 30 de ingineri programatori Pentalog activeaza zilnic in acest sector de activitate.

In domeniul industrial, centrul de competente Embedded-Wireless al Pentalog numara 75 de ingineri si tehnicieni.

In ceea ce priveste activitatea de consulting, Pentalog si-a extins centrul de expertiza bancara din Bucuresti, datorita noilor colaboratori implicati in proiectele BRD – GSG.

Activitatea de productie Pentalog Vietnam a inceput sa fie integrata in estimarile financiare. Productia echipelor vietnameze este echivalenta echipelor din Romania si Moldova (Pentalog a impartit un proiect de 42 persoane in 2 echipe in Moldova, 2 echipe vietnameze si o echipa romaneasca). Ceea ce ne-a permis sa decidem lansarea a 2 noi proiecte importante in cel de al treilea trimestru. Agentia Hanoi va numara 35 de colaboratori la finele 2009 (fata de estimarea initiala de 40 de persoane).
 
 
 
Despre Pentalog:

Pentalog este o firma de consultanta si servicii informatice, creata in 1993.
Pentalog are agentii in Franta (Orléans, sediu social), Germania (Frankfurt), Romania (Bucuresti, Brasov, Sibiu si Iasi), Republica Moldova (Chisinau) si in Vietnam (Hanoi). Echipa numara 400 de angajati, toti franco-anglofoni.
 
 
Pentalog a obtinut certificarea ISO 9001:2008 pentru toate agentiile europene si activitatile desfasurate. Grupul dispune de o infrastructura performanta in ceea ce priveste securitatea, retelele si metodologia calitate. Obiectivul Pentalog este de a oferi clientilor sai cele mai interesante parghii financiare pentru investitiile in software, dar si reducerea costurilor de infrastructura IT. Grupul dispune de peste 10 ani experienta in domeniul offshore.
Oferta Pentalog cuprinde :
– Servicii informatice low cost in Europa & Asia: dezvoltare IT personalizata, R&D, administrare de retele si sisteme, Facilities Management, baze de date, business intelligence, gazduire, exploatare, training…
– Solutii nearshore
– Business Process Outsourcing (BPO)
– Tierce Maintenance Applicative (TMA)
Website : www.pentalog.ro