Se pare că aceste persoane care s-au pensionat în perioada aceea au fost neîndreptățite de PSD. Lucrul acesta este susținut liderul PNL, Ludovic Orban.

Liberalul spune că angajații din grupele I și II de muncă, care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011, ar fi trebuit să beneficieze de creșteri de la 1 ianuarie 2017.

”Singurul lucru pe care este capabil PSD să-l dea este să dea țeapă românilor. Readuc aminte că PSD nu recalculează pensiile pentru cei din grupa I și grupa II de pensii. PSD, de când a venit la putere, a furat creșterea de pensii la care aveau dreptul toți cei angajați în grupa I și grupa II de muncă și care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011, prin celebra HG 191 și prin refuzul de a recalcula pensiile celor care au muncit în grupa I și grupa II de muncă, după data de 1 ianuarie 2017. Repet, PSD a furat creșterea de pensii la care aveau dreptul cei care au muncit în grupa I și grupa II de muncă și care ar fi trebuit să beneficieze de această creștere a pensiilor de pe 1 ianuarie 2017, de când a venit PSD la putere.”, a spus Orban.

Liderul PNL nu se află la primul atac de acest gen.