Probleme imense pentru Guvernul Orban. Deficitul bugetar este unul imens, iar Executivul nu știe ce să mai facă. Vine însă și un anunț sumbru din partea unui fost ministru al Finanțelor. Acesta lansează un scenariu îngrijorător pentru români.

Legea salarizării şi legea pensiilor ar putea fi îngheţate, din cauza deficitului bugetar. O spune Gheorghe Ialomiţianu care susţine că acestea vor fi primele măsuri pe care le va impune Comisia Europeană, dacă deficitul bugetar la sfârşitul anului va fi de 4,3%, aşa cum a prognozat Ministerul Finanţelor.

”Depășirea deficitului de 3% de către o țară a UE însemană să intre în procedura de deficit excesiv, adică UE impune țării respective să revină la deficitul de 3%. Se știe că în 2008, România a avut 5,4% și UE a impus României o serie de măsuri.

Știm că legile cu impact bugetar major sunt legile salarizării și a pensiilor. UE a spus că aceste două legi nu sunt sustenabile din punct de vedere bugetar și vor cere României să elaboreze un nou calendar privind aplicarea acestor legi sau stoparea lor. Va fi o încercare grea pentru guvernul Orban.”, a spus Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, conform pentru Antena 3.