PSD vrea să preia din nou puterea după 3 luni de Opoziție. S-a aflat și numele surpriză pe care vor social democrații să-l instaleze ca șef la Palatul Victoria. Nimeni nu se aștepta ca acesta să fie reactivat în politica mare.

Nume surpriză propus de PSD

PSD vrea să-l dea afară pe Ludovic Orban de la Palatul Victoria după doar 3 luni de la preluarea mandatului. Social democrații au depus moțiune de cenzură și speră să adune cele 233 de voturi necesarea pentru picarea Executivului.

Sure social democrate citate de Digi24 spun că Marcel Ciolacu are deja în buzunar numele viitorului premier PSD. Acesta ar fi Vasile Dâncu, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării în guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș.

În mai multe rânduri, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că, dacă guvernul liberal va fi demis prin moțiune de cenzură, social-democrații nu vor propune un premier propriu, ci vor merge pe o formulă neutră, de largă acceptare.

Ciolacu a declarat din nou că, dacă Guvernul Orban va fi demis, PSD va propune ca premier ”un intelectual de stânga, care va fi greu de refuzat”. ”Dorim în primul rând să dăm Guvernul Orban jos și cred că vom reuși miercuri”, a spus Ciolacu.

”Din discuțiile avute cu colegii mei din teritoriu și cu parlamentarii, urmează ca PSD să meargă la președintele României cu o propunere de prim-ministru, NU membru al PSD”, a mai detaliat liderul PSD.

De altfel, pe ultima sută de metri, au mai apărut alte două nume iportante pe lista scurtă de posibili premieri. Este vorba despre Cristian Socol și Remus Pricopie. “PSD vrea să vină cu o propunere de premier din afara partidului”, a spus fostul ministru al Culturii din Guvernul Dăncilă, Lucian Romașcanu, în direct la Digi24.