Decesul jurntalistului Florin Condurățeanu a fost confirmat de fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a povestit la România TV că l-a sunat pe Răzvan, băiatul jurnalistului, care i-a confirmat decesul.

Se pare că bărbatului i-ar fi venit rău de la muncă.

„L-am sunat pe Răzvan și mi-a confirmat că i-a murit în brațe. I-a venit rău de la muncă. Pentru mine a fost un fel de ”patriarh” al jurnaliștilor”, a declarat ea.

Fără a știi ce urmează să i se întâmple, cu doar câteva ore înainte să moară, Florin Condurățeanu a dat un telefon. Mai exact, jurnalistul l-a sunat pe unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi cardio-vasculari din țară, pentru a da o mână de ajutor, în cazul unei femei potrivit Antena 3.

„Astăzi după amiaza Florin Condurățeanu a sunat un medic, unul dintre cei mai mari chirurgi cardio-vasculari din țară, ca să ajute pe cineva, o femeie. A făcut azi ce știa el mai bine, să ajute”, precizează sursa citată.

Florin Condurățeanu nu părea bolnav

Medicul chirug Mircea Beuran a vorbit și el despre moartea lui Florin Condurățeanu. Specialistul susține că a vorbit cu prietenul său în urmă cu doar câteva zile, fără a-și putea da seama că acest suferă de o anumită afecțiune.

Totodată, acesta a subliniat faptul că jurnalistul era mai preocupat de sănătatea celor din jur decât de sănătatea sa. El a aădugat că șocul cartiodespirator ar fi legat de o suferință cardiacă, inima sa cedând prima.

Medicul a mai menționat că Florin Condurățeanu era mereu discret în legătură cu starea sa de sănătate.

„Zilele trecute am vorbit cu el, tot timpul se preocupa de sănătatea tuturor. În urmă cu 3-4 zile când am vorbit, nu dădea niciun semn de oboseală, de durere, de suferinţă, mă gândesc că pe căldura asta s-a întâmplat ceva. Şocul acesta cardiorespirator trebuie să fie judecat ca o suferinţă cardiacă, cupleta inimă-plămâni funcţionează împreună, probabil cea care a cedat a fost inima, nu plămânii.

El era foarte discret cu viaţa lui, nu ştiu dacă avea vreo suferinţă. Tot timpul l-a preocupat starea de sănătate şi să aducă cât mai multe amănunte omului vizavi de cum să-şi păstreze sănătatea. Mă reculeg greu, n-am avut o astfel de trăire ca în clipa în care am aflat că a murit”, a declarat Mircea Beuran, despre moartea lui Florin Condurățeanu.