În total, în sistemul PayU, s-au realizat aproximativ 951.000 de tranzacţii online în valoare de peste 246 milioane de lei. 

"Este mai simplu, mai rapid şi mai sigur să plăteşti online, iar acest lucru s-a văzut din nou la finalul anului, când românii au cumpărat online de aproximativ 8 milioane de lei pe zi. Acest lucru ne indică faptul că promoţiile şi achiziţiile contextualizate definesc comportamentul de cumpărare al românilor în online", declară Marius Costin, Country Manager PayU România. 

Cel mai scump coş online de cumpărături a ajuns la 75.000 lei (asigurări), urmat pe locul al doilea de o tranzacţie în valoare de 62.000 lei pentru licenţe antivirus şi, pe locul al treilea, de o tranzacţie de 49.000 lei pentru achiziţie aur. 

Potrivit comunicatului, 8 din 10 persoane care cumpără online aleg plata cu cardul, având o valoare medie a coşului de cumpărături de aproximativ 260 lei. 

"Cardurile cu rate câştigă din ce în ce mai mult teren. În luna decembrie, în sistemul PayU România, 2 din 10 cumpărători online au plătit folosind un card cu rate. Metoda de plată aleasă este şi un indicator al comportamentului de consum în online: valoarea medie a coşului de cumpărături plătit în rate a fost de aproximativ trei ori mai mare comparativ cu o plată integrală cu cardul, ajungând la peste 630 lei", a adăgat Marius Costin, Country Manager PayU România. 

În luna decembrie, 50% dintre plăţile înregistrate din alte ţări în magazinele online din România s-au îndreptat către bilete de avion, urmate de servicii telecom (14%). 

PayU este un furnizor global de servicii de plată pentru companii. Compania este lider pe pieţele din Europa Centrală şi de Est şi procesează tranzacţii pentru comercianţi precum: Allegro, AmRest, Avon, Blue Air, Makro, Orange, PKP Intercity, Play, Showroom.pl, TUi, Virgin Mobile. 

În România, PayU lucrează cu parteneri precum Telekom, BlueAir, Paravion, eMag, UPC, Elefant.ro, Altex, Flori de Lux, Magnolia, NN Asigurari, Allianz Direct, Eventim.ro, Decathlon, Fashion Days şi alţii. 

La nivel global, PayU Group operează în 17 ţări pe patru continente pentru sute de mii de comercianţi şi este deţinut de Naspers, o companie multinaţională originară din Africa de Sud, cu operaţiuni în media şi servicii online. 

AGERPRES