PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunţǎ semnarea unui nou parteneriat pentru colectare plăţi facturi cu ApaVital Iaşi, furnizor de apă curentă în judeţele Iaşi şi Neamţ.

 Semnarea acestui contract răspunde obiectivelor PayPoint de dezvoltare a portofoliului de clienţi şi extindere a disponibilităţii serviciilor de colectare plăţi pentru un număr tot mai mare de utilizatori.

Obiectivele PayPoint includ încheierea de contracte cu parteneri ce au prezenţă naţională, dar şi regională, în vederea unei cât mai bune acoperiri a segmentelor pe care compania deja activează, dar şi a domeniilor încă neexplorate. „Încheierea parteneriatului cu ApaVital Iaşi face parte din strategia nostră de optimizare a prezenţei la nivel naţional, întărind poziţia pe care o avem în judeţele Iaşi şi Neamţ. Astfel, de acum înainte, locuitorii din cele două judeţe îşi pot achita în numerar şi factura de apă prin punctele de plată PayPoint, într-o manieră simplă, rapidă şi fără costuri suplimentare”, a declarat Mugur Dogariu, Managing Director, PayPoint România.

Ion Toma, Director General ApaVital Iaşi: ,,Fiind consecvenţi în ce priveşte centrarea activităţilor societăţii pe nevoile clienţilor, încercam prin sistemul PayPoint să asigurăm un număr cât mai mare de puncte de plată a facturilor, economisind astfel timpul clienţilor. Practic, în loc de 5 puncte de încasare reprezentate de casieriile societăţii, clienţii vor avea acum la dispoziţie numeroase puncte de plată PayPoint, ceea ce va duce la eliminarea aglomeraţiei la ghişeele casieriilor, plata facilă fără deplasarea la distanţe mari de domiciliu, eliminarea erorilor umane la eliberarea documentelor de plată şi extinderea la 24 ore din 24 a programului de încasare”.

În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, PayPoint are încheiate contracte cu 31 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 24 sunt contracte pentru servicii de colectare plăţi.

Astfel: 
• Sectorul de plăţi pentru utilităţi : GDF SUEZ Energy România; E.ON Gaz Distribuţie; E.ON Gaz România; Petrom Distribuţie Gaze; Congaz; E.ON Moldova Furnizare; Enel Energie; Enel Energie Muntenia; Electrica Furnizare Transilvania Nord; Electrica Furnizare Transilvania Sud; Electrica Furnizare Muntenia Nord; Apa Nova Bucureşti; ApaVital Iaşi.
• Sectorul de telecomunicaţii şi comunicaţii prin cablu: Cosmote România, Vodafone România; Romtelecom; UPC România; Zapp; Boom TV; Akta TV.
• Sectorul financiar-bancar: Allianz-Tiriac Asigurări; Citibank România; EOS KSI România; GE Money.
PayPoint oferă de asemenea servicii complete de încărcare electronică a cartelelor preplătite pentru toţi jucătorii din industria de telefonie mobilă care furnizează acest tip de produs (Cosmote, Orange, Vodafone şi Zapp), precum şi servicii de încărcare electronică pentru operatorii de telefonie fixă cu acces internaţional şi de Internet, printre care se numără Nobel şi Worldtelecom (Number One). Pentru Focus Sat, PayPoint oferă servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplătite de tip DTH (Direct-To-Home).
***
PayPoint este principalul operator de plăţi cash şi online din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, desfăşurând operaţiuni şi în Irlanda şi România. Compania procesează anual 550 milioane de tranzacţii în valoare de peste 9.5 miliarde lire sterline (11.2  miliarde euro) pentru peste 6.000 de clienţi – furnizori şi comercianţi. Operaţiunile companiei se desfăşoară prin mai multe reţele:
• Reţeaua PayPoint care include peste 22,000 de terminale localizate în lanţuri de magazine din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (printre care se numără Co-op, Spar, McColls, Costcutter, Sainsbury’s Local, One Stop, Londis). Terminalele permit plata în numerar a facturilor de servicii şi utilităţi precum şi reîncărcări electronice.
• Reţeaua de terminale PayPoint include 2.300 de terminale de tip ATM amplasate în magazine de proximitate din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
• PayPoint.net –  reţea care oferă servicii securizate de plată pentru card-uri de credit şi de debit pentru peste 5.600 de magazine online ce operează cu toate băncile importante din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
• PayPoint România este prezent în peste 4.800 de locaţii. PayPoint România a lansat serviciile de plată în numerar a facturilor în august 2008, similare celor oferite de companie în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
• Collect+ – serviciu de colectare şi livrare a coletelor în magazinele de proximitate, în parteneriat cu Home Delivery Network Limited.
Începând din septembrie 2004, PayPoint plc este listată la bursa din Londra cu simbolul PAY:LSE. Compania este recunoscută penntru poziţia de lider în sistemele  de plăţi, pentru tehnologia avansată şi serviciile puse la dispoziţie consumatorilor.