Tranzacţia va extinde prezenţa PayPal în magazine, într-o perioadă în care concurenţa în sistemul de plăţi online înregistrează o creştere semnificativă. 

Preluarea vine la mai puţin de trei săptămâni după ce iZettle a anunţat că se va lista la Bursa de la Stockholm, pentru a obţine fondurile necesare extinderii activităţii.

În urma achiziţiei iZettle, compania americană PayPal îşi va extinde prezenţa în magazinele din 11 ţări din Europa şi America Latină.

Înfiinţată în Stockholm în 2010, iZettle a început să vândă cititoare de carduri care pot fi introduse în smartphone-uri şi tablete, apoi s-a extins printr-o platformă de comerţ electronic.

Suedia este considerată ţara unde numerarul este cel mai puţin utilizat de pe planetă. Majoritatea oficiilor bancare au încetat operaţiunile cu numerar, multe magazine, muzee şi restaurante acceptă acum doar plata cu cardul sau plăţi mobile

Preluarea de către PayPal, care operează în 200 de ţări, va permite iZettle s-şi accelereze expansiunea pe plan internaţional, inclusiv în SUA, au anunţat cele două companii.

După finalizarea tranzacţiei, şeful iZettle, Jacob de Greer, şi echipa sa vor continua să conducă afacerea, care se estimează că va procesa anul acesta plăţi în valoare de şase miliarde de dolari şi va avea venituri brute de 165 de milioane de dolari

PayPal, prezentă şi în România, este o platformă publică de plăţi digitale, cu peste 203 milioane de titulari de conturi. Disponibilă în peste 200 de pieţe din întreaga lume, platforma PayPal, care cuprinde Braintree, Venmo şi Xoom, permite consumatorilor şi comercianţilor să primească bani în peste 100 de valute, să retragă fonduri în 56 de valute şi să deţină solduri în conturile lor PayPal în 25 de monede diferite. AGERPRES