Cornel Penescu, finanţatorul echipei de fotbal FC Argeş, şi Gheorghe Constantin, şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzaţi de dare şi luare de mită, informează evz.ro.

Penescu a fost reţinut ieri, pentru 24 de ore, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Finanţatorul formaţiei piteştene este acuzat că a oferit bani unor arbitri pentru ca aceştia să ajute echipa FC Argeş. Conform anchetatorilor, valoarea mitei date de patronul grupării FC Argeş s-ar ridica la 54.000 de euro şi 292.000 de lei.

Alături de Penescu, a fost reţinut  şi Gheorghe Constantin, şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, care a fost dus de la Bucureşti la  sediul DNA din Piteşti pentru audieri. Constantin a primit şi el mandat de arestare pentru 29 de zile, la fel ca şi Cristian Libertatu, fost şef la OPC Argeş, şi Liviu Făcăleaţă, directorul hipermarketului PIC. Avocaţii celor patru au făcut recurs pentru deciziile luate de instanţă. Recursurile urmează să fie judecate în cel mult trei zile.

Citeşte mai multe informaţii pe evz.ro.

DETALII:
Citeşte şi Afacerile lui Penescu: de la un dozator de suc la oferte de 450 de milioane de euro.