Bernard Arnault s-a născut în 1949 în orașul Roubaix din nordul Franței. După absolvirea ”Ecole Polytechnique” din Paris cu diploma de inginer s-a alăturat business-ului familiei și a reușit să-l convingă pe tatăl său să iasă din afacerile de construcții și să se orienteze spre imobiliare.

Arnault a intrat pe piața de bunuri de lux în anul 1984 odată cu achiziția grupului de textile care controla Christian Dior, aflat în faliment. Acesta a vândut restul afacerilor grupului și cu veniturile astfel obținute a cumpărat un pachet majoritar la LVMH. Alte achiziții includ Fendi, TAG Heuer și Bulgari. A căutat de asemenea să achiziționeze casa de licitații Sotheby și retailerul Gucci, dar le-a pierdut în fața rivalului Francois Pinault în 2010.

LVMH a fost de acord să renunțe la 23% din acțiunile deținute la Hermes, către acționari, ceea ce a pus capăt luptei ce dura de aproape 4 ani de zile pentru controlul brandului de lux. Bernard Arnault a rămas cel mai mare acționar individual până în iulie 2017 când a vândut majoritatea acțiunilor, ca parte a unei înțelegeri de 13,2 miliarde de dolari, pentru consolidarea poziției sale la Christian Dior.

Majoritatea averii lui Arnault constă în acțiunile în proporție de 97,4% la Christian Dior. Acesta deține aceste acțiuni prin intermediul companiei familiei, Group Arnault, împreună cu alte entități asociate. Group Arnault este creditat pentru toate acțiunile deținute de Group Arnault la Dior, precum și alte proprietăți, pentru a reflecta statutul său de fondator.

Christian Dior controlează la rândul ei 41% din LVMH, cel mai mare producător de bunuri de lux din lume, conform raportului anual al Dior din 2018. Familia deține de asemenea încă 5,9% din LVMH conform raportului.

Arnault deține și controlul a 8,6% din Hermes și 1,9% din Carrefour, conform raportului din 2018.

Bernard Arnault este în prezent cel mai bogat din Europa și se alătură grupului exclusivist din care mai fac parte Jeff Bezos și Bill Gates, al celor mai bogați oameni din lume, cu averi de cel puțin 100 de miliarde de dolari.

Arnault, președinte al LVMH, a intrat în acest grup după ce acțiunile producătorului de bunuri de lux au urcat cu 2,9%, la un record absolut de 368 de euro pe acțiune. Averea sa a înregistrat o creștere de 32 de miliarde doar în 2019, cea mai mare ascensiune din Top 500 Bloomberg.

Averea miliardarului francez a crescut cel mai mult din grupul miliardarilor europeni, fiind urmat de Francois Pinault cu Kering SA și moștenitoarea din industria cosmetică Francoise Bettencourt Meyers, totalizând o creștere de 40 de miliarde de dolari.

Suma de 100,4 miliarde de dolari, ce reprezintă averea lui Arnault, simbolizează mai mult de 3% din economia Franței, ceea ce scoate în evidență și mai mult decalajul de avere din țară, în contextul în care au avut loc și proteste masive în acest sens. În ciuda acestor tensiuni în creștere, apetitul pieței din China pentru genți Louis Vuitton și coniac Hennessy a susținut rezultatele bune ale LVMH dar și Dom Perignon Champagne și Tag Heuer.

Bernard Arnault și familia sa sunt printre cei care au promis în aprilie mai bine de 650 de milioane de dolari pentru reconstricția catedralei Notre Dame, după ce aceasta a avut de suferit din cauza unui incendiu puternic.

Miliardarul trăiește în prezent în Paris împreună cu cea de-a doua soție, pianista Helene Mercier. Colecția sa personală de tablouri moderne și contemporane include piese ale lui Jean-Michel Basquiat, Damien Hirst, Maurizio Cattelan, Andy Warhol și Pablo Picasso.