Un „Buletin pentru Angajații Ford Craiova” a dat naștere, pe 15 decembrie, unei situații conflictuale în cadrul uzinei din Bănie. Plin  de amenințări mai mult sau mai puțin voalate, documentul a pus în special sindicatele pe jar. În cursul zilei de ieri, liderul angajațior a fost suspendat din funcție fiind acuzat de „acțiuni antisindicale”.

Ei bine astăzi, patronatul și sindicatele par să fi ajuns la un numitor comun în negocieri, acest fapt având ca rezultat semnarea CCM. Conform înțelegerii, angajatoriul va introduce contribuțiile către buget în salariul brut (20,35%) în așa fel încât salariul net să nu fie afectat. De asemenea, în 2018, salariații vor primi o majorare fixă de 300 de lei, tichetele de masă vor avea valoarea de 15 lei, primele pentru 8 martie, Paste, Crăciun și vacanță vor fi indexate cu procentul contribuțiilor în așa fel încât valoarea lor netă să nu fie afectată, iar sporul de bandă va rămâne la 349 de lei. La 1 iunie 2019 salariile vor fi din nou majorate cu 300 de lei.

UPDATE: „Ne bucurăm să anunțăm că Ford România a finalizat cu succes negocierile cu sindicatele noastre cu privire la contractul colectiv de muncă valabil pentru 2018 și 2019. În ceea ce privește trecerea contribuțiilor de la angajator la angajați pe fondul celor mai recente modificări legislative, putem confirma faptul că am identificat soluțiile adecvate și echilibrate totodată pentru toți angajații noștri și că vom implementa toate măsurile necesare pentru a crește salariul brut, astfel încât de la 1 ianuare 2018 salariile nete ale angajațiilor să nu fie afectate”, a anunțat Ford România cu câteva minute în urmă.

Citește și:

Patronatul Ford Craiova către angajați: „Dacă nu putem încheia CCM-ul, transferul impozitelor de la angajator la angajat nu va fi pus în aplicare”

Sindicatul Ford Craiova și-a suspendat liderul în plină negociere a Contractului Colectiv