Patrick Gelin, actualul preşedinte şi CEO al BRD – Groupe Société Générale va ieşi la pensie începând cu 1 ianuarie 2010 dată de la care conducerea băncii va fi preluată de către Guy Poupet.

Guy Poupet (foto), noul şef al BRD, are 57 de ani, este diplomat al Institutului de Studii Politice din Paris şi deţinător al unei licenţe în drept public şi lucrează în cadrul Grupului Société Générale de la vârsta de 23 de ani, respectiv din 1975.

Şi-a început cariera ca inspector, iar apoi, din 1983, a ocupat poziţii de top management în filialele grupului din Argentina (director general adjunct al Banco Supervielle), Senegal (director general al Société Générale de Banque en Senegal), Cehia (vice-preşedinte şi director general adjunct al Komerčni Banka) şi Egipt (vicepreşedinte şi director general al National Société Générale Bank).

Guy Poupet va conduce atât structura de decizie executivă a băncii – Comitetul de Direcţie -, din care fac parte şi Directorii Generali Adjuncţi Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, Hervé Barbazange şi Claudiu Cercel, cât şi Consiliul de Administraţie.

Preluarea noilor responsabilităţi va figura pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor BRD-Groupe Société Générale din data de 14 decembrie, care va vota alegerea în funcţia de administrator a lui Guy Poupet pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 1 ianuarie 2010.

Patrick Gelin (64 de ani) lucrează la Société Générale din anul 1970, ocupând funcţii de conducere atât în reţeaua franceză a băncii, cât şi în cea internaţională. Patrick Gelin a fost între 1979 şi 1983 şeful Departamentului Sindicalizări din centrala Société Générale. Din 1983 până în 1986 a fost Commercial Manager al SG Londra, iar din 1986 până în 1989 a condus Société Générale Olanda, în calitate de Director General.

Din 1989 până în 1998 a condus Grupul de agenţii din Haut de Seine, precum şi Grupul de agenţii pentru clientela corporate din Paris. În 1998, Patrick Gelin a fost numit Director General al Société Générale Marea Britanie, iar din aprilie 2001 conduce BRD în calitate de Director General, funcţie pe care o cumulează în octombrie 2004 cu cea de Preşedinte al Consiliului de Administraţie.