Plăţile mobile sunt unul dintre serviciile cu cea mai rapidă creştere, în ultimii cinci ani. Scopul parteneriatului este să facă din plăţile mobile o realitate pentru cele 93 de milioane de clienţi, pe segmentul de telefonie mobilă, ai Deutsche Telekom, din Europa.

Primul proiect va fi implementat în Polonia în decursul acestui an. Tot in 2012, utilizatorii germani vor avea ocazia sa testeze plăţile mobile, iniţial într-un proiect pilot cu mobile phone tags şi carduri, care va continua în prima jumătate a anului viitor cu un serviciu de portofel mobil. Acest proiect va fi deschis şi pentru alte bănci emitente şi parteneri. Deutsche Telekom va emite produse sub sigla MasterCard prin intermediul subsidiarei sale, compania ClickandBuy, care deţine licenţa e-money. Produsele vor fi lansate, de asemenea, şi pe alte pieţe europene.

Portofelul mobil va fi realizat în mediul cartelei SIM a smartphone-urilor, ceea ce aduce avantaje evidente consumatorilor: tranzacţia de plată este sigură, iar utilizatorul deţine controlul total, pentru că fiecare tranzacţie este confirmată printr-un mesaj.