Actul de înţelegere încheiat între cea mai mare companie aeriană şi liderul global în media digitale şi tehnologii digitale de convergenţă va contribui la extinderea şi consolidarea legăturilor industriale dintre Coreea de Sud şi producţia de aeronave Boeing.

Pentru început, Boeing şi Samsung Electronics vor începe dezvoltarea de tehnologii avansate pentru display-uri şi reţele wireless, pentru a oferi pasagerilor mai multe opţiuni de divertisment şi comunicare cu cei de la sol, care să fie, totodată, mai uşoare şi mai economice.  În plus, cele două companii vor explora oportunităţile de colaborare în ceea ce priveşte productivitatea angajaţilor şi mobilitatea întreprinderii, folosind dispozitivele actuale şi viitoare ale Samsung, dar şi soluţiile mobile de tip Hand-held şi alte produse IT.

„Comunicaţiile de la bordul aeronavelor şi reţelele wireless sunt elemente cheie pentru experienţa de zbor a pasagerilor, iar contactul echipajului de la bord cu cel de la sol  este vital pentru eficienţa operaţională a liniilor aeriene pe timpul zborului,” a declarat Larry Schneider, Vicepreşedinte al Product Development în cadrul Boeing Commercial Airplanes. „Colaborarea dintre Boeing şi Samsung Electronics va explora oportunităţile oferite de tehnologiile inovatoare, cu scopul de a duce la un nou nivel dispozitivele folosite în domeniul aeronautic.”

Noul parteneriat de cercetare şi dezvoltare încheiat cu Boeing demonstrează angajamentul Samsung în ceea ce priveşte consolidarea leadership-ului în tehnologia informaţională de afaceri prin intermediul produselor, soluţiilor şi serviciilor software superioare, precum şi prin dezvoltarea de relaţii cu parteneri valoroşi.

„Industria aeronautică este unul dintre cele mai complexe şi sofisticate domenii de afaceri, cu milioane de pasageri şi angajaţi care trec zilnic prin sistemul aviatic, în deplină siguranţă. Sunt încântat că Samsung va colabora cu Boeing pentru a satisface exigențele tot mai mari ale clienţilor liniilor aeriene din lumea întreagă. Vom pune la dispoziţia uneia dintre cele mai importante companii aeronautice expertiza noastră în tehnologii media şi de informaţie, pentru o experienţă mai bogată pe timpul zborului,” a declarat Bumcoo Cho, Vicepreşedinte Senior al Enterprise Business Team în cadrul Samsung Electronics.

Boeing Research & Technology, organizaţia de cercetări avansate din cadrul Boeing, va supraveghea colaborarea dintre cele două companii. Organizaţia se concentrează pe dezvoltarea de soluţii aeronautice şi pe îmbunătăţirea timpului de zbor, a costurilor, a calităţii şi performanţei sistemelor aviatice curente.