Descoperire extrem de importantă a cercetătorilor. Aceștia spun că o parte importantă a bananei este extrem de toxică. Urmând exemplul maimuţelor, oamenii de ştiinţă au aflat motivul pentru care aceste animale, considerate printre cele mai inteligente de pe planetă, desfac fructul de banană invers, de la coadă, nu din vârf.

Bananele conțin substanțe toxice

Speciliştii nutriţioniști susțin că bananele conțin, în vârful lor, o acumulare de substanțe toxice, periculoase pentru organism, motiv pentru care aceste fructe ar trebui decojite, întocmai precum o fac maimuţele, de la coadă.

Doar așa se poate consuma în continuare tot fructul, fără vârful toxic şi negru care de cele mai multe ori este amar. Se pare că primatele decojesc mereu banana de la coadă, nu din vârf, chiar dacă este mai dificil, doar pentru a evita să înghită şi partea toxică.

Dar asta nu e tot. Cea mai mare parte a substanţelor nutritive din banane se găsesc de fapt în partea pe care o aruncăm, adică în coajă. Aceasta conţine numeroase substanţe probiotice, alături de alte substanţe folositoare organismului, cum ar fi luteina, ce ajută la îmbunătăţirea vederii şi sănătăţii ochilor, alături de potasiu şi triptofan, care stimulează producţia de serotonină. Beneficiile şi proprietăţile benefice ale bananelor pentru sănătate sunt incontestabile.

Acest fruct tropical este bogat în nutrienţi şi sărac în sodiu, motiv pentru care ajută la păstarea unei tensiuni arteriale sănătoase. Mai mult, oferă protecţie şi împotriva accidentelor cerebral vasculare.